marți, aprilie 23, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialDoi parlamentari din Teleorman propun o lege care permite vânzarea animalelor de...

Doi parlamentari din Teleorman propun o lege care permite vânzarea animalelor de la Zoo pentru circ sau vânătoare

Șocant! Parlamentarii PNL din Teleorman, Maria Stoian și Ică Florică Calotă, au depus un proiect legislativ prin care se permite, printr-un amendament, vânzarea animalelor „în surplus” din grădinile zoologice pentru vânătoare și circ.

Demersul este, pur și simplu, halucinant, pentru că permite batjocorirea unor animale supuse oricum unui stres constant în captivitate. Amendamentul prin care acestea pot deveni obiectul circului, vânătorii sau sacrificării vine în totală contradicție cu valorile pe care liberalii le-au promovat în campaniile electorale și arată o lipsă de sensibilitate față de drama unor animale care oricum trăiesc anormal în grădinile zoologice.

Practic, cei doi parlamentari teleormăneni au depus un proiect de modificare a legii grădinilor zoologice și acvariilor publice, pentru a include un amendament care permite sacrificarea animalelor „în surplus” din grădinile zoologice.

Dacă proiectul va trece de proba votului, grădinile zoologice vor avea dreptul de a vinde animalele „pentru sacrificare unităților autorizate în acest sens”, dar și către asociațiile de vânătoare și circuri.

Motivația exprimată de Calotă și Stoian este la fel de bolnavă: „surplusul de exemplare ar duce la degenerare”.

Ică Florică Calotă este cunoscut ca un permanent vânător de funcții politice, racordat la sistemul politic nu prin loialitatea față de niște valori, ci prin prisma intereselor personale. A câștigat noul mandat prin trecerea de la ALDE în barca PNL Teleorman și întotdeauna a știut să își lase loc de negociere cu oricare formațiune politică.

Maria Stoian și-a câștigat mandatul de senator prin redistribuire, popularitatea ei în județul Teleorman fiind extrem de scăzută, dar s-a bucurat întotdeauna de o relație strânsă cu conducerea partidului liberal la nivel județean, lucru care a ajutat-o să ajungă pe lista candidaților la alegerile parlamentare.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

  1. […] Amendamentul prin care aceste animale pot deveni obiectul circului, vânătorii sau sacrificării vine în totală contradicție cu valorile pe care liberalii le-au promovat în campaniile electorale și arată o lipsă de sensibilitate față de drama unor animale care oricum trăiesc anormal în grădinile zoologice, se arată într-un articol documentat de către jurnaliștii de la investigatoria.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare