sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialDOCUMENT Navalnîi, ținta unui nou abuz. UE intervine, transmițând o solicitare fermă...

DOCUMENT Navalnîi, ținta unui nou abuz. UE intervine, transmițând o solicitare fermă Kremlinului

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a anunțat luni, 21 februarie, că 66 de eurodeputați au semnat o declarație comună prin care se solicită eliberarea imediată și necondiționată a liderului opoziției ruse, Alexei Navalnîi.

,,Împreună cu alți 65 de colegi din Parlamentul European, am cerut eliberarea imediată și necondiționată a lui Alexei Navalnîi

Regimul de la Kremlin este la fel de abuziv în interiorul granițelor Federației Ruse cum este în afara lor. Continuă persecuțiile la adresa liderului opoziției ruse, Alexei Navalnîi. Regimul condus de Vladimir Putin a declanșat un nou proces motivat politic în faza opozantului rus, fiind acuzat de fraudă.

De aceea, am semnat o declarație comună, alături de alți 65 de membri ai Parlamentului European, în care cerem, din nou, eliberarea imediată și necondiționată a lui Navalnîi.

Navalnîi și-a dedicat toată viața și a fost la un pas de moarte tocmai pentru a deconspira corupția la toate nivelurile din Federația Rusă. De aceea, considerăm acest nou proces un demers absurd de a reduce la tăcere opoziția democratică.

Considerăm, totodată, că autoritățile din Federația Rusă și președintele Vladimir Putin poartă răspunderea pentru orice vătămare care îi va fi adusă lui Navalnîi în timpul reținerii sale ilegale”, a scris Mureșan pe Facebook.

Demersul eurodeputaților vine în contextul în care Navalnîi este judecat într-un nou proces, riscând mărirea pedepsei la închisoare cu încă 15 ani. Liderul opoziției ruse este acuzat că a deturnat donații către organizația sa anticorupție care a dezvăluit că președintele Rusiei, Vladimir Putin, deține un conac care valorează 1 miliard de lire sterline.

Navalnîi a negat acuzațiile, despre care a adăugat că au un fundament politic. Noul proces a început marți, 15 februarie, în interiorul coloniei penale IK-2 din Vladimir, o locație neobișnuită aflată la 3-4 ore de mers cu mașina la est de Moscova, ceea ce limitează sever capacitatea susținătorilor și observatorilor de a participa la audieri.

În prezent, Navalnîi ispășește o pedeapsă la închisoare de 3 ani și jumătate pentru o altă acuzație de delapidare. Amintim totodată că liderul opoziției ruse a supraviețuit unei tentative de ucidere prin otrăvire, iar anul trecut, la întoarcerea în Rusia în urma perioadei de recuperare medicală din Germania, a fost arestat. (sursa: AICI)

Sursă foto: News.ro

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare