sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticUcraina, invadată. Un analist politic rus avertizează că Putin e cu mult...

Ucraina, invadată. Un analist politic rus avertizează că Putin e cu mult mai greu de oprit decât în 2014

Analistul politic rus Alexander Baunov, citat de The Guardian, atrage atenția joi, 24 februarie, că președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu se va lăsa influențat cu ușurință de sancțiuni pentru a înceta invazia din Ucraina, situația fiind acum diferită față de cea din 2014 când a fost anexată ilegal Crimeea.

,,Există o diferență izbitoare între ceea ce s-a întâmplat în 2014 și ce se întâmplă acum. În 2014, a fost esențial pentru Kremlin să arate că există sprijin popular pentru preluarea Crimeei, iar astfel s-au desfășurat manifestații masive, concerte și au existat și scrisori deschise din partea celebrităților. De asemenea, angajații de la stat și studenții au fost mobilizați sau plătiți.

De data aceasta, nu e o astfel de situație. Putin pare total indiferent dacă are sau nu aprobarea cetățenilor. Putin nu se comportă ca un politician care are nevoie de sprijinul public, ci ca un personaj din cărțile de istorie națională căruia îi pasă doar de aprobarea viitorilor istorici și cititori. 

De aceea este atât de greu de influențat cu instrumentele politice obișnuite precum declarații de condamnare, respectiv aplicarea de sancțiuni”, explică Alexander Baunov.

Sursa foto: BBC

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare