joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticForțele nucleare ale Rusiei, în alertă. Pretextul deciziei e reprezentat de declarațiile...

Forțele nucleare ale Rusiei, în alertă. Pretextul deciziei e reprezentat de declarațiile ministrului britanic de Externe

Ministrul rus al Apărării a declarat luni că forțele de descurajare nucleară rusești au fost puse într-o postură sporită de luptă, ca urmare a unui ordin dat ieri de președintele Rusiei, Vladimir Putin. Kremlinul a invocat ca pretext pentru această decizie o declarație a ministrului britanic de Externe.

Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, i-a raportat astăzi lui Vladimir Putin că posturile de comandă ale tuturor forțelor nucleare ale Rusiei au fost întărite cu personal suplimentar.

Ministerul Apărării a mai transmis că starea de alertă ridicată se aplică tuturor componentelor forțelor nucleare rusești.

Vladimir Putin a ordonat ieri ca forțele militare nucleare rusești să fie puse într-un nivel de alertă ridicat, reclamând că puterile NATO au făcut ,,declarații agresive”.

Nu este clar ce pași implică această decizie, dar a stârnit temerea că războiul din Ucraina ar putea duce la o confruntare de o magnitudine mai mare și mult mai periculoasă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a declarat luni că decizia menționată anterior a fost luată ca urmare a mai multor comentarii pe care le-a făcut ministrul britanic de Externe, Liz Truss.

Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a declarat duminică, 27 februarie, că, Vladimir Putin, spre posibilul final al regimului, ar putea recurge la ,,cele mai neplăcute mijloace” în Ucraina.

Întrebată de Sky News cu privire la arsenalul de arme chimice și arme nucleare ale Rusiei, Liz Truss a declarat că îi îndeamnă pe ruși să nu escaladeze conflictul, dar ,,trebuie să fim pregătiți pentru situația în care Rusia ar dori să folosească arme și mai periculoase”.

De asemenea, Truss a atras atenția că Rusia trebuie să fie ținta celor mai aspre sancțiuni, căci dacă Putin nu va fi oprit în Ucraina, atunci ,,vor fi și alte țări în pericol, țările baltice, Polonia, Moldova, iar totul ar putea să se termine printr-un conflict cu NATO”.

Astfel, Peskov a catalogat drept inacceptabilă declarația oficialului britanic cu privire la o confruntare între NATO și Rusia.

,,Diverși reprezentanți de la diferite niveluri au făcut declarații cu privire la posibile altercații sau chiar coliziuni și ciocniri între NATO și Rusia. Asemenea poziționări sunt inacceptabile! Nu le voi spune pe nume celor care au făcut aceste declarații, chiar dacă e vorba și despre ministrul britanic de Externe”, a zis Peskov. (sursa: AICI)

Sursa foto 2: The Times

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare