joi, iulie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticPetiție prin care se cere dezasocierea CNN de Antena 3: ,,A invitat...

Petiție prin care se cere dezasocierea CNN de Antena 3: ,,A invitat oameni care instigau la violență împotriva protestelor pașnice!”

Radu Hossu, coordonatorul departamentului de comunicare al USR Brașov, a lansat o petiție pe platforma Declic prin care cere dezasocierea CNN de Antena 3, amintind o serie de aspecte negative din trecutul postului românesc de televiziune, de pildă invitarea unor personaje ce au incitat la violență contra cetățenilor care protestau pașnic împotriva PSDragnea. (puteți semna petiția AICI

Amintim în acest context că la începutul anului 2017, milițianul Pavel Abraham, la două zile după ce declarase la RTV că ,,organele statului pot folosi, în mod democratic, inclusiv muniție reală împotriva manifestanților”, acesta a fost invitat de Antena 3, unde a insistat că protestatarii trebuie tratați precum niște infractori periculoși.

Redăm textul petiției:

,,Dezasocierea CNN de Antena3.

Televiziunea Antena3 este un instrument mass-media de propagandă eurosceptic, care promovează valori conservatoare, naționaliste, incită la violență împotriva protestatarilor pro-stat de drept.

Promovează indivizi condamnați penal, pentru că este televiziunea condusă de un condamnat penal pentru corupție, oligarhul român Dan Voiculescu.

Astăzi 02.03.2022 pe postul CNN am văzut o transmisiune în direct de la granița României cu Ucraina. Astfel de transmisiuni doar se vor repeta, Antena3 generându-i-se prin asocierea cu CNN imaginea de post de televiziune respectabil și credibil.

Reporterul român era de la Antena3, post asociat CNN Internațional. CNN are o imagine bună în România și este văzut ca un post cu informații internaționale cât se poate de valoroase. Însă acest brand își pierde drastic din credibilitate prin asocierea cu Antena3.

Antena3 este deținut de un oligarh român, Dan Voiculescu, unul dintre apropiații regimului comunist Nicolae Ceaușescu, pe lângă care s-a îmbogățit și de unde a avut banii să-și construiască imperiul mediatic.

Antena3 este televiziunea care l-a susținut pe Liviu Dragnea, liderul euro-sceptic, susținătorul lui Donald Trump (doar a mituit un lobby-ist cu 100.000 dolari doar pentru o poză cu Trump) care a intrat la închisoare pentru infracțiuni ce aduc atingere democrației.

Antena3 este postul de televiziune care s-a împotrivit protestelor de stradă din 2017-2019, proteste care susțineau reforma în justiție și lupta anti-corupție.

Antena3 a invitat oameni care instigau la violență împotriva protestelor pașnice din acea perioadă.

Asocierea CNN-ului cu Antena3 este o pată pe imaginea postului american, însă mai mult de atât, este un scuipat pe obrazul tuturor românilor pro-europeni, pro-NATO, pro-democrație și pro-justiție.

În contextul războiului din Ucraina, a cărui motiv oficial – denazificarea Ucrainei – a fost răspândit în Rusia prin medii de propagandă identice Antenei 3, noi, semnatarii acestei petiții, cerem CNN să rupă orice legătură cu Antena3 și astfel să-și spele și imaginea și să ne arate și nouă, celor care îi urmărim și respectăm pe Clarissa Ward, Wolf Blizer, Anderson Cooper, Don Lemon sau Christiane Amanpour ca să enumăr doar câțiva dintre jurnaliștii absolut respectabili de acolo, că au respect față de valorile pe care le susțin: adevărul deasupra banului, informația deasupra propagandei, dreptatea deasupra corupției!”.

Sursa foto: AICI

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare