vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticClaudiu Năsui, precizare-cheie pe tema sancțiunilor: „Țările europene NU au eliminat Rusia...

Claudiu Năsui, precizare-cheie pe tema sancțiunilor: „Țările europene NU au eliminat Rusia din sistemul SWIFT!”

Fostul ministru al Economiei, deputatul USR Claudiu Năsui, a punctat vineri, 4 martie, că nici până în prezent Rusia nu a fost eliminată complet din sistemul SWIFT, motivul constând în dependența țărilor europene față de gazul rusesc.

,,Ce nu ni se spune despre sancțiuni.

Țările europene nu au eliminat Rusia din sistemul SWIFT. Au eliminat 7 bănci rusești și nici măcar pe cea mai mare.

Banca Sberbank, banca Gazprom, cea mai mare bancă din Rusia, nu a fost eliminată din SWIFT.

De ce? Pentru că banca procesează plățile pentru gazul rusesc pe care îl cumpără Europa. Da, încă importăm masiv gaze rusești. Sistemul energetic european, și chiar românesc, este masiv dependent de ele. 35% din gazul european și 25% din cel românesc este import din Rusia”, a precizat deputatul USR.

De asemenea, Claudiu Năsui a transmis voalat că o parte din agenda ecologică de la nivel european a fost impusă în urma lobby-ului rusesc, exact pentru a fi perpetuată dependența energetică față de Rusia.

,,Aici este problema cea mai spinoasă în care ne-a băgat lobby-ul rusesc din ultimele două decenii. Cărbunele nu e bun pentru că e poluant. Nuclearul nu e bun pentru că e periculos. Gazele de șist nu sunt bune pentru că e nevoie de fracturare hidraulică. Hidrocentralele nu sunt bune pentru că deviază mersul peștilor. Și iată că tot eliminând alternative nu mai avem decât opțiunea gazului rusesc.

Iar atunci când vine războiul, ghici la mâna cui ești?

În perioada asta, să vă întrebați ce politicieni au făcut lobby pentru asta. Cine a blocat investiții în energie, exploatarea gazelor de șist sau cele din Marea Neagră?

Vă dau un pont. Uitați-vă pe Sputnik România să vedeți pe cine lăudau ei. Nu de alta dar Sputnik este vocea Rusiei. Așa vezi politicienii și partidele care au susținut agenda Rusiei și cei care nu.

Nici măcar nu e vina doar a PSD-ului. De peste 2 ani ministerul energiei este al PNL și exploatarea gazelor din Marea Neagră nu a făcut decât să devină și mai blocată”, a mai precizat acesta într-o postare pe Facebook.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare