vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticÎn plină agresiune rusească în Ucraina, China își reafirmă interesul pentru consolidarea...

În plină agresiune rusească în Ucraina, China își reafirmă interesul pentru consolidarea parteneriatului cu Rusia

Ministrul chinez de Externe, Wang Wi, a descris Moscova drept cel mai important partener strategic” al Beijingului, asta în condițiile în care invazia rusească este în plină desfășurare în Ucraina, pentru a 12-a zi.

„Oricât de periculos este peisajul internațional, ne vom menține focalizarea strategică și vom promova în noua eră dezvoltarea unui amplu parteneriat între China și Rusia”, a declarat luni Wang Yi, pe parcursul unei conferințe de presă.

„Prietenia dintre cele două popoare este de oțel”, a spus Wang Yi, adăugând că legăturile chineze cu Rusia constituie „una dintre cele mai importante relații bilaterale din lume”.

Spre deosebire de Occident, oficialii chinezi au declarat săptămâna trecută că nu iau în considerare sancționarea Rusiei pentru invazia din Ucraina și au transmis că va continua, ca și până acum, cooperarea comercială”.

Invazia rusească din Ucraina a stârnit temeri că Beijingul va urma exemplul și va invada Taiwanul. Wang a spus că Taiwanul este o problemă „fundamental diferită” de Ucraina, întrucât respectiva insulă reprezintă „o parte inalienabilă a teritoriului Chinei”.

„Unii oameni, deși au vorbit despre principiul suveranității în problema Ucrainei, au continuat să submineze suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei în problema Taiwanului. Acesta este un evident standard dublu”, a spus Wang, făcând aluzie la aliatul Taiwanului, SUA. (sursa: AICI)

Sursa foto: AP

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare