joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticAmbasadorul Poloniei în SUA: Sancțiunile impuse Rusiei ar trebui să dureze până...

Ambasadorul Poloniei în SUA: Sancțiunile impuse Rusiei ar trebui să dureze până la 20 de ani!

Ambasadorul Poloniei în SUA, Marek Magierowski, a declarat zilele acestea că sancțiunile impuse Rusiei pe fondul invaziei din Ucraina ar trebui să ,,dureze un deceniu, 15 ani sau chiar 20 de ani”.

,,Cred că, dacă tot am ripostat în urma invaziei rusești din Ucraina prin măsuri punitive și prin paralizarea economiei ruse, trebuie să fim hotărâți și pregătiți să menținem sancțiunile pe un termen mai lung. Poate că ar trebui să dureze un deceniu, poate 15 ani, pentru că mă tem că vom trăi cu domnul Putin mulți ani de acum încolo”, a declarat Magierowski pentru CNN, pe parcursul unui interviu acordat joi.

Magierowski a mai spus că forțele rusești au comis ,,acte de barbarie în Ucraina, crime de război, atrocități”.

,,Cred și sunt încrezător că domnul Putin și prietenii săi, respectiv toți asistenții apropiați ai acestuia, vor ajunge pe banca acuzaților la Haga, la Curtea Penală Internațională, pentru că asta merită deja pe deplin”, a precizat acesta.

Ambasadorul Poloniei în Statele Unite a făcut și în urmă cu câteva zile declarații în același registru, precizând totodată că, în opinia lui, Rusia are ambiții militare ce exced Ucraina.

,,Cred că Ucraina nu este ultimul element din meniul domnului Putin”, a declarat ambasadorul Marek Magierowski pentru Fox News.

,,Trebuie să fim pregătiți și hotărâți să menținem sancțiunile. Poate chiar pentru un deceniu, 15 ani sau 20 de ani, pentru a vedea efectele reale”, a completat acesta.

Magierowski a mai spus că Polonia și alte state ex-sovietice, inclusiv România, au fost întotdeauna în temă cu ambițiile imperialiste ale președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

,,Întotdeauna am avut dreptate în privința Rusiei și a domnului Putin. Polonia, România, Țările Baltice, spre deosebire de alte țări, nu au avut niciodată îndoieli cu privire la ambițiile neo-imperialiste ale președintelui rus”, a conchis Magierowski. (sursa: AICI și AICI)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare