miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticAplicația Tinder, folosită de o femeie din Polonia pentru ca rușii să...

Aplicația Tinder, folosită de o femeie din Polonia pentru ca rușii să afle despre ororile comise în Ucraina de armata lui Putin

O femeie din Polonia a apelat la aplicația de dating Tinder pentru a combate dezinformările Kremlinului privitoare la invazia din Ucraina.

Inspirată de serialul Netflix ,,The Tinder Swindler”, Kinga Szostko din Gdynia a creat un cont fals cu numele ei scris în alfabetul chirilic, spunând că a absolvit Facultatea de Drept la Moscova.

Aceasta a completat ulterior profilul de pe Tinder specificând că locația unde se află este Moscova. De asemenea, femeia din Polonia a adăugat fotografiile ei reale pe respectiva rețea socială.

Însă, atunci când bărbații ruși au început să gliseze spre dreapta, în loc să vadă mai multe fotografii de-ale brunetei din Polonia, au avut parte de imagini care relevau barbaritatea trupelor rusești de pe parcursul invaziei din Ucraina.

Femeia în vârstă de 40 de ani, care lucrează pentru o organizație intitulată ,,The Gdynia Foundation of Entrepreneurial Helpers”, a spus: ,,Într-o dimineață, urmărind fotografiile postate pe Instagram care arătau ororile războiului, mi-am dat seama că trebuie să fac ceva”.

,,Întrucât Tinder nu a fost încă blocat în Rusia, am decis să acționez rapid”, a completat aceasta.

„Ideea este ca rușii care sunt interesați de fotografia mea și ar vrea să se întâlnească cu mine să vadă adevărul despre războiul din Ucraina”, a mai zis aceasta.

În speranța că și alte femei din Polonia se vor implica, ea a postat pe Instagram: ,,Prin acest instrument putem încerca să ajungem cu informații la utilizatorii ruși. Serios!”.

Apoi a postat instrucțiuni: ,,Crezi un cont, îți traduci numele folosind Google Translate sau îl poți lua și pe al meu: Кинга”.

,,Apoi alegeți oricare școală din Moscova (vi se va prezenta o listă din care să alegeți). Urmează cea mai importantă chestiune: în setările contului, selectați locația Moscova!”, a mai precizat femeia din Polonia.

,,Adaugi prima fotografie pe care o dorești, iar apoi încarci o fotografie cu războiul din Ucraina. Apoi le dai accept celor pe care Tinder ți-i sugerează ca match”, a mai zis aceasta în cadrul instrucțiunilor.

,,Nu știu cât de puternic va fi efectul a ceea ce fac, dar nu strică să încerc. Tot ceea ce îmi doresc astăzi este ca acest coșmar să se termine, iar adevărul este că propaganda rusească nu ușurează un asemenea obiectiv. Dacă oamenii ar ști, poate ar reacționa. Așa vreau eu să cred, așadar hai s-o facem! Dacă suntem capabili să facem un asemenea demers la nivel global, atunci hai să o facem! Nu costă nimic! Sunt doar 5 minute de muncă pentru a crea un astfel de profil anti-propagandă cu scopul de a lupta împotriva dezinformării rusești”, a conchis femeia din Polonia. (sursa: AICI)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare