sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticEfectul propagandei: Susținerea rușilor pentru regimul Putin ar fi crescut pe fondul...

Efectul propagandei: Susținerea rușilor pentru regimul Putin ar fi crescut pe fondul sancțiunilor din Vest. Relatarea unui american de origine rusă

Un american de origine rusă a declarat marți pentru un post de televiziune din SUA că sancțiunile impuse Rusiei de Occident pe fondul invaziei din Ucraina au un impact semnificativ asupra poporului rus, dar în unele cazuri coagulează și mai mult sprijinul în jurul președintelui Vladimir Putin.

,,În ceea ce privește retorica poporului rus, în special a rușilor care simt efectele pe deplin ale sancțiunilor, iar calitatea vieții lor este într-o scădere uriașă, trebuie spus că ei devin din ce în ce mai pro-război și pro-Putin”, a declarat pentru Fox News Vadim Ismakaev, care s-a născut în Omsk, Rusia, și s-a mutat în SUA când avea 18 ani.

,,Pentru ei mesajul este că Occidentul a încercat întotdeauna să distrugă Rusia și asta încearcă să facă și acum”, explică acesta.

Ismakaev a atras atenția că cenzurarea rețelelor de social media și a altor mijloace de comunicare din Rusia îi face pe ruși să devină ,,din ce în ce mai închiși în cercurile lor de persoane care au aceleași idei”.

Guvernul Rusiei a blocat accesul la Instagram săptămâna aceasta, izolând și mai mult milioanele de utilizatori ruși, respectiv influențele venite din plan extern.

,,De la început a fost vorba despre ‘Rusia împotriva lumii’ și ‘Rusia împotriva Occidentului malefic’, iar aceasta e o situație foarte proastă pe care nu o văd că se va îmbunătăți”, a spus Ismakaev.

,,Situația s-a înrăutățit prin ceea ce postează oamenii și cât de extreme încep să devină acele mesaje”, mai atrage atenția americanul de origine rusă.

Ismakaev, ai cărui părinți trăiesc în Rusia, iar familia iubitei locuiește în Kievul distrus de război, spune că propaganda lui Putin a avut un efect semnificativ asupra multor ruși. În timp ce mulți ruși și-au pierdut economiile din cauza prăbușirii rublei, mulți dintre ei au dat vina pe Occident mai degrabă decât pe Putin.

,,Tipul de atitudine pe care mulți oameni o au este ‘nu ne pasă de sancțiunile tale, iar dacă ne dai mai multe sancțiuni, noi doar o să râdem de asta”, a spus Ismakaev.

,,Asta ajută narațiunea lui Putin, deoarece mulți oameni nu cunosc motivele acelor sancțiuni”, precizează acesta.

Rușilor li se spune, potrivit lui Ismakaev, că sancțiunile sunt puse în aplicare pentru că Occidentul urăște Rusia, ceea ce este o narațiune pe care mulți ruși au acceptat-o.

,,Această narațiune îi face pe oameni să spună ‘ok, deci nu ne este frică de sancțiuni, vom trăi prost, nu ne interesează, cel puțin suntem ruși și suntem mândri!”, a spus Ismakaev. (sursa: AICI)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare