vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticUcraina semnalează că un post TV a fost piratat de ruși cu...

Ucraina semnalează că un post TV a fost piratat de ruși cu scopul de a i se atribui lui Zelenski o declarație falsă

Centrul Ucrainean pentru Comunicații Strategice și Securitate Informațională a transmis miercuri, 16 martie, că hackerii ruși au difuzat o știre falsă pe postul TV Ukraine 24.

Concret, hackerii ruși au lansat o declarație falsă a președintelui Volodimir Zelenski cu privire la necesitatea ca țara sa să capituleze în fața Rusiei.

,,Prieteni, am fost avertizați în repetate rânduri despre asta. Nimeni nu va renunța, mai ales în condițiile în care armata rusă este înfrântă în bătăliile cu armata ucraineană!”, a reacționat postul de televiziune într-o postare pe Telegram.

De asemenea, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a oferit o replică video referitoare la atacul hackerilor ruși, catalogând această formă de provocare drept ,,copilăroasă”. El a mai precizat că nu a făcut niciodată o astfel de declarație și a subliniat că ,,singurii care ar trebui să capituleze sunt soldații ruși”.

În urmă cu două săptămâni, Serviciul de Securitate al Ucrainei avertiza în legătură cu eventualitatea ca Moscova să propage un fals conform căruia autoritățile de la Kiev au luat decizia de a capitula.

,,Dragi ucraineni! Pregătiți-vă pentru un alt fals la care invadatorii ruși vor încerca să recurgă și anume că autoritățile de la Kiev ar fi predat țara. Dar să știți că acesta este un fals! Obiectivul acestei dezinformări este să dezorienteze, să propage panica, să descurajeze cetățenii și să convingă trupele noastre să se predea”, avertiza SBU pe pagina sa Telegram.

SBU a mai atras atenția că, în cazul unui blocaj al canalelor de comunicare, cetățenii ar trebui să știe că e imposibil ca Ucraina să capituleze. (sursa: AICI)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare