miercuri, mai 31, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneApelul unui fost comandant al NATO: E momentul oportun să creștem calitatea...

Apelul unui fost comandant al NATO: E momentul oportun să creștem calitatea și eficacitatea ajutorului letal acordat ucrainenilor!

Retragerea armatei ruse din Kiev și din orașele din jur – deși trupele rusești au comis crime îngrozitoare în rândul civililor – este în esență o victorie pentru ucraineni și o oportunitate pentru Occident de a-i ajuta în plan material în timp ce Rusia se regrupează, a declarat pentru Fox News un fost comandant suprem adjunct al NATO în Europa.

Generalul Marii Britanii Sir Richard Shirreff a declarat că, deși bilanțul victimelor în rândul civililor este masiv și tulburător, orice retragere a forțelor rusești de pe câmpul de luptă este categoric o victorie.

„Bătălia de la Kiev a fost o mare victorie pentru Ucraina și ar trebui să lăudăm asta și să profităm de situație. A fost o înfrângere absolută pentru Rusia. Orice forță care părăsește câmpul de luptă, care se retrage, este efectiv învinsă”, a spus Shirreff.

Acesta a mai precizat că armata rusă s-a dovedit a fi oarecum dezorganizată strategic, iar o regrupare ar putea dura mai mult decât ar fi de așteptat.

„Adevărul este că acum, eu cred că, precum în orice bătălie sau campanie, există o fereastră de oportunitate”, a precizat Shirreff.

„Și, pe măsură ce rușii s-au retras – da, ei spun că sunt pe cale să lanseze un atac asupra estului Ucrainei. Și da, probabil că aceasta va fi o altă ofensivă rusă în Donbas. Dar până când vor putea genera acea ofensivă și, având în vedere problemele pe care rușii le-au avut cu generarea atacurilor lor inițiale, cred că putem presupune că le va lua ceva timp”, a completat acesta.

Astfel, națiunile occidentale trebuie să folosească această fereastră de timp pentru a crește calitatea și eficacitatea ajutorului letal acordat ucrainenilor, a spus generalul.

Dacă națiunile NATO sunt organizate și eficiente, sprijinul lor pentru Ucraina ar putea provoca daune majore în rândul forțelor rusești dacă ar încerca un alt asalt care să implice regimentele retrase acum.

„Nu au reușit să stabilească superioritatea pe care și-au dorit-o„, a spus Shirreff.

„În mod clar, singurul lucru pe care l-au putut face este… să pulverizeze, să distrugă și să brutalizeze orașele și civilii ucraineni. Dar aceasta nu este o armată care va fi capabilă să lanseze în curând un atac în țările baltice sau în Polonia”, a conchis acesta.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare