sâmbătă, martie 25, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

spot_img
AcasăExterneExtremista Le Pen pretinde că ar susține impunerea de sancțiuni contra Rusiei,...

Extremista Le Pen pretinde că ar susține impunerea de sancțiuni contra Rusiei, dar cu jumătate de măsură

Marine Le Pen, candidata extremistă ce a reușit să acceadă în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Franța, a transmis practic că susține impunerea unor sancțiuni împotriva Rusiei, dar cu jumătate de măsură.

Mai precis, aceasta a declarat că susține pe scară largă sancțiunile împotriva Rusiei, cu excepția celor ce vizează aprovizionarea cu petrol și gaze.

Fiind criticată adesea pentru că ar fi prea apropiată de Rusia, inclusiv pe fondul războiului din Ucraina, Le Pen a ținut să menționeze pentru a-și spăla imaginea: „Sunt perfect în favoarea tuturor celorlalte sancțiuni”.

În interviul acordat pentru RFI, aceasta și-a explicat poziția soft față de Rusia: „Nu vreau ca francezii să sufere consecințele sancțiunilor” asupra petrolului și gazelor rusești.

Franța, precum multe alte țări europene, importă o mare parte din gazul său natural din Rusia, folosindu-l pentru energie rezidențială și comercială.

Însă, Marine Le Pen a fost criticată și în trecut pentru sprijinul față de Rusia și președintele Vladimir Putin.

Anterior, Le Pen a dat de înțeles că susține anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea, iar în 2017 a cerut renunțarea la sancțiunile internaționale impuse cu privire la aceasta problemă.

În 2014, când Crimeea a fost anexată de Rusia, partidul ei politic a primit un împrumut de la o bancă rusească ce are presupuse legături cu Kremlinul.

Marine Le Pen și-a justificat remarcile anterioare spunând că anexarea Crimeei a fost o situație diferită față de actuala invazie rusească din Ucraina și și-a descris sprijinul pentru Vladimir Putin ca reflectând ambiția ei mai largă pentru o lume „multipolară”. (sursa: BBC)

Sursa foto: Mikhail Klimentyev / AFP / Getty

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare