joi, decembrie 8, 2022

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

spot_img
AcasăExterneIadul creat de Kremlin în Ucraina: O femeie din Herson, violată de...

Iadul creat de Kremlin în Ucraina: O femeie din Herson, violată de soldații ruși după ce a fost turnată securistic de un localnic

Elena, al cărei nume a fost schimbat pentru a-i fi protejată identitatea, e una dintre victimele violurilor comise de forțele rusești în actualul război din Ucraina. Aceasta a povestit că doi soldați ruși au violat-o 13 ore, asta după ce a fost turnată de un localnic cu privire la două chestiuni, fiind astfel pusă în pericol imediat.

Elena a relatat pentru agenția de presă AFP situația prin care a trecut pe 3 aprilie în orașul Herson. Mamă a patru copii, ea locuia singură, întrucât soțul ei, un soldat ucrainean, lupta în Donbas, iar pe copii i-a trimis în vestul Ucrainei pentru a-i proteja de invadatorii ruși.

Aceasta a relatat că un client dintr-un magazin alimentar a arătat-o cu degetul soldaților ruși, spunându-le că ea este soția unui soldat și a acuzat-o că este o susținătoare de-a lui Stepan Bandera, un lider ultranaționalist și colaborator nazist ce lupta împotriva Uniunii Sovietice.

Văzând ce se întâmplă, ea a părăsit magazinul, dar soldații au urmat-o acasă și au forțat-o să se dezbrace.

„Fără să rostească vreun cuvânt, m-au împins pe pat, m-au atins cu o mitralieră și m-au dezbrăcat”, a povestit tânăra înainte de a izbucni în plâns.

„Abia au vorbit, doar mi-au spus uneori ‘Banderovka’ sau și-au transmis unul altuia ‘e rândul tău’. Iar apoi, pe la ora patru, au plecat pentru că era rândul lor să-și păzească tabăra”, a completat aceasta.

Elena a precizat că nu a mai vorbit până acum despre agresiune și nu s-a dus la vreun medic sau psiholog.

Ea a jurat că va găsi persoana care a trădat-o și a turnat-o către soldații ruși și că va împărtăși cele întâmplate cu soțul ei.

„Sunt sigură că Ucraina va prelua aceste teritorii de la soldații ruși și că soldații noștri se vor răzbuna!”, a zis aceasta.

Violul este considerat o crimă de război și o încălcare a dreptului internațional umanitar.

ONG-ul pentru drepturile femeilor La Strada a declarat că a fost contactat cu privire la șapte cazuri de viol de femei și copii ucraineni comise de către trupele rusești, adăugând că se așteaptă să audă mai multe mărturii în viitor.

„Ar putea fi sute, chiar mii, de femei și fete agresate”, a declarat pentru AFP Aliona Kryvouliak, activistă a ONG-ului La Strada.

Ea a mai precizat că ONG-ul a luat la cunoștință pe 4 martie despre primul caz. Concret, o mamă și fiica ei în vârstă de 17 ani au fost violate de trei bărbați în Herson. Alte cazuri au fost raportate din regiunea Kiev.

Atât procurorul general al Ucrainei, cât și Curtea Penală Internațională de la Haga au declarat că vor deschide anchete în legătură cu aceste orori.

Între timp, oficialii ONU au cerut mai multă protecție pentru femei, deoarece investigatorii au strâns mai multe mărturii despre violuri, atacuri sub amenințarea armei și violență sexuală în fața copiilor. (sursa: Euronews)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare