Macron refuză să-l acuze pe Putin de comiterea unui genocid în Ucraina. Cum își explică abordarea

Macron refuză să-l acuze pe Putin de comiterea unui genocid în Ucraina. Cum își explică abordarea

Într-un interviu acordat pentru France 2, președintele francez Emmanuel Macron a evitat să-l acuze pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, de comiterea unui genocid în Ucraina.

„Până acum, s-a stabilit că au fost comise crime de război de armata rusă și că acum este necesar să-i găsim pe responsabili și să-i aducem în fața justiției”, a spus Macron pe parcursul unui interviu acordat pentru France 2 ce a fost difuzat miercuri, 13 aprilie.

„Sunt foarte atent cu unii termeni în aceste zile. Nu sunt sigur că escaladarea cuvintelor ajută în acest moment”, a explicat Macron motivul pentru care nu-l acuză pe Putin de genocid.

„Cred că există un lucru care poate fi spus cu certitudine și anume că situația este inacceptabilă, iar acestea sunt crime de război”, a completat acesta.

Pe de altă parte, președintele american Joe Biden a acuzat marți Rusia că a comis un „genocid” în Ucraina. Biden a precizat chiar că Vladimir Putin „încearcă să șteargă inclusiv ceea ce reprezintă ideea de a fi ucrainean”.

Mai multe investigații sunt în curs de desfășurare cu privire la crimele comise de ruși în Ucraina, care includ distrugerile și crimele comise la Mariupol, respectiv execuțiile de civili în suburbia Kievului Bucha. (sursa: Euronews)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.