sâmbătă, iunie 10, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneKremlinul continuă vânătoarea. Expert în serviciile rusești: Putin ar fi transferat un...

Kremlinul continuă vânătoarea. Expert în serviciile rusești: Putin ar fi transferat un înalt oficial al FSB într-o închisoare de maximă securitate!

„Occidentul a fost atât de exact, iar Rusia a greșit atât de mult când a fost vorba de componenta de intelligence de dinainte de războiul din Ucraina”, încât paranoia președintelui rus, Vladimir Putin, a atins niveluri fără precedent, acesta demarând o amplă campanie de vânătoare printre subordonați, precizează un expert în serviciile rusești de informații.

Președintele Vladimir Putin îl caută pe spionul care l-a trădat.

„Auzim câteva zvonuri noi și mai multe informații despre o aparentă vânătoare a unui trădător în cadrul FSB, pentru că mulți oameni se întreabă chiar acum la Moscova de ce informațiile americane erau atât de exacte, atât de precise înainte de invazia rusească”, a spus Andrei Soldatov pentru Fox News.

Soldatov crede că SUA și NATO au aflat detaliile planificării rusești nu doar prin interceptări electronice, deoarece el spune că Rusia are un sistem bizantin, iar modul în care sunt luate deciziile nu este niciodată previzibil. Așadar, Putin ar presupune că cineva a scurs informații către Occident, fiind totodată convenabil pentru el să dea vina pe respectivul trădător pentru pierderile militare suferite de armata rusă în Ucraina.

„Este un mod foarte rusesc de a gestiona problemele. Este întotdeauna convenabil să dai vina pe un trădător, pentru că astfel nu ai greșit cu nimic, totul fiind despre vreun trădător”, a zis Soldatov, precizând totodată că atunci când Kremlinul caută „acul în carul cu fân”, se apucă să sape fără milă peste tot. Potrivit grupului de investigații Bellingcat, 150 de membri ai FSB au fost fie epurați, fie arestați în ultimele săptămâni.

Soldatov a mai spus că încearcă să confirme o informație. Ceea ce crede el este că Serghei Beseda, șeful Serviciului Cinci al FSB, însărcinat să păstreze apropiate fostele republici sovietice, a fost transferat de la arest la domiciliu în spatele gratiilor faimoasei închisori Lefortovo, unde au avut loc crime și interogatorii brutale, penitenciar controlat pe vremuri de NKVD, poliția secretă a lui Iosif Stalin. Dacă într-adevăr Beseda se află la Lefortovo, atunci asta trimite un mesaj oricui se gândește să urmeze o altă linie decât cea a regimului Putin.

Dar Soldatov spune că există și un motiv practic pentru a-l ține acolo: „Sistemul penitenciar din Rusia este foarte corupt. Așa că, odată ce ești înăuntru, poți găsi o modalitate de a comunica cu lumea exterioară. Îți poți lua iPhone-ul și poți suna. Deci totul, aproape totul este posibil, dar nu în Lefortovo. În Lefortovo oamenii ar putea fi ținuți complet izolați. Și, din câte știu eu, practic el este ținut acolo sub un nume fals și nu va mai avea nicio variantă pentru a comunica cu lumea exterioară”.

Soldatov a mai precizat pentru Fox News că, din informațiile pe care le primește de la sursele sale, mulți din serviciile de securitate și chiar militarii dau vina nu numai pe Serviciul Cinci pentru eșecurile din acest război, ci și pe Vladimir Putin.

„În 2014, când a fost prima etapă a invaziei din Ucraina, toată lumea era mulțumită de felul în care mergea, inclusiv legat de Putin”, a precizat acesta.

Mulți din interior au fost și acum în favoarea invaziei, dar adaugă Soldatov, „aceștia dau vina pe Putin și pe Serviciul Cinci în mod special pentru că au făcut-o într-un mod care a provocat atât de multe probleme, daune și victime”. Asta înseamnă, întreb eu, că sunt gata să-l dea jos pe Putin?

„În acest moment, ei construiesc această falie între ei și el. Dar asta nu înseamnă că sunt gata să facă ceva în privința lui, pentru că sunt atât de multe lucruri care stau în calea acestui scenariu. Lipsa tradiției. KGB-ul nu a fost niciodată foarte bun la comploturi și la conspirații. Singura dată când au încercat în 1991, s-a terminat cu un dezastru pentru că ofițerii de nivel mediu nu au susținut conducerea KGB-ului pentru a scăpa de Gorbaciov. Pentru armată, este și mai rău”, a explicat Soldatov.

Soldatov a subliniat și un detaliu fără precedent din punct de vedere al securității și anume că Putin a dat semnale că s-a întors împotriva propriilor oameni din sistem, ceea ce arată paranoia acestuia.

„Cel mai surprinzător este că Putin a decis să-și atace propriul popor. A avut încredere în acești oameni timp de 20 de ani. Chiar înainte de război, a început prin a ataca și umili șeful agenției sale de informații externe. Două săptămâni mai târziu, a atacat FSB. Trei săptămâni mai târziu, a atacat Garda Națională. Asta este ceva complet fără precedent”, a conchis acesta. (sursa: AICI)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare