miercuri, martie 29, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

spot_img
AcasăExterneCotidian olandez: Kremlinul se folosește de "jurnaliști" occidentali pentru a propaga dezinformări....

Cotidian olandez: Kremlinul se folosește de „jurnaliști” occidentali pentru a propaga dezinformări. Cazurile propagandistelor Sonja van der Ende și Georgiana Arsene

Rușii se folosesc de jurnaliștii occidentali ai unor mici instituții mass-media pentru a răspândi dezinformări, a avertizat cotidianul olandez Algemeen Dagblad, citând ca exemplu „jurnalista independentă” Sonja van der Ende, un reporter încorporat în armata rusă.

Doar o mână de jurnaliști occidentali spun adevărul – a precizat gazda popularului program de știri Vremya difuzat pe canalul unu al televiziunii rusești – dar există reporteri care nu se sfiesc să facă acest lucru. Un grup de astfel de „jurnaliști independenți” a fost invitat în Donbas de către Euroasia, o organizație fondată de politologul rus Alexander Dughin. Printre jurnaliștii unor instituții media nespecificate s-a numărat Sonja van der Ende (foto 1), fostă membră a Partidului Socialist și blogger, a cărei pagină de Facebook are 4.800 de urmăritori.

„S-a dovedit că am putut merge în Ucraina sub protecția armatei ruse pentru a arăta adevărul despre crimele comise de ucraineni în timpul războiului, pe care ei l-au provocat”, a spus van der Ende pentru Algemeen Dagblad.

Anterior, ea „descoperea adevărul” despre pandemia de COVID-19 pe blogul ei, unde a vorbit despre un Guvern global secret, despre planurile occidentale de a îngenunchea Rusia, respectiv despre ineficacitatea vaccinului împotriva coronavirusului.

Totodată, în opinia ei, masacrul de la Bucha a fost un fals și, mai mult decât atât, nu a existat niciun atac la spitalul din Mariupol. Adevărata crimă este săvârșită împotriva poporului rusofon din Ucraina, a adăugat aceasta.

Louk Faesen, care cercetează dezinformarea rusă la Centrul de Studii Strategice de la Haga, nu este surprins de cele spuse de Van den Ende. În acest context, el a subliniat că „jurnaliștii străini independenți” sunt folosiți de Rusia din rațiuni interne, pentru a răspândi dezinformarea și a întări propaganda de la Kremlin.

„Unele instituții mass-media occidentale sunt de fapt sponsorizate direct de serviciul rus de informații”, a spus Fasen pentru Algemeen Dagblad. (sursa: AICI)

Accesând profilul de Facebook al „jurnalistei” Sonja van der Ende, putem observa că este etichetată constant de aceleași persoane în diverse postări în care sunt propagate intoxicările Kremlinului. Însă, ceea ce ne-a atras atenția este că, cel puțin în una dintre postări, era etichetată și „jurnalista” Sputnik Georgiana Arsene (foto 3), soția lui Gelu Voican Voiculescu, anchetat în continuare pentru crime împotriva umanității în Dosarul Revoluției. 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare