marți, martie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticÎn pofida sondajelor favorabile, tabăra lui Macron e îngrijorată în legătură cu...

În pofida sondajelor favorabile, tabăra lui Macron e îngrijorată în legătură cu votul de duminică „din cauza oboselii cetățenilor”

Aliații politici de rang înalt ai lui Emmanuel Macron s-au aliniat în privința lansării unor avertismente prin care au atras atenția că autosuficiența este periculoasă, declarând că actualul președinte al Franței nu este sigur că va câștiga al doilea mandat, în pofida sondajelor care indică faptul că se extinde avantajul său față de contracandidata extremistă Marine Le Pen.

DETALII DESPRE SONDAJE: Vești proaste pentru Le Pen la câteva zile înainte de turul 2: Macron își consolidează avansul în sondaje

„Jocul nu este făcut și cu siguranță nu putem trage concluzia că aceste alegeri sunt deja decise”, a declarat premierul francez, Jean Castex, cu cinci zile înainte de turul doi de duminică.

„Trebuie să-i convingem pe francezi că programele lui Emmanuel Macron sunt cele mai bune pentru Franța și pentru ei”, a mai zis acesta.

Predecesorul lui Castex, Édouard Philippe, în prezent primar al orașului Le Havre și, potrivit unui sondaj recent, cel mai popular politician al Franței, a spus, de asemenea, că nimic în actualul context nu este de la sine înțeles, având în vedere numeroasele „necunoscute” electorale – mai ales posibila prezență scăzută la vot.

Philippe a precizat pentru Le Figaro că „frontul republican al Franței”, alianța alegătorilor de centru-dreapta și de centru-stânga care a exclus până acum extrema dreaptă de la putere, în mod evident „nu mai este un reflex natural, fără îndoială din cauza oboselii (cetățenilor – n.red.)”.

François Bayrou, un alt susținător al lui Macron, a declarat pentru La République des Pyrénées că „în această etapă oricare dintre candidați ar putea câștiga. Totul este posibil. Cu toții am văzut votanții făcând alegeri pe care istoricii le-au considerat mai târziu drept nebunești”.

Macron însuși a precizat luni seară că nu consideră că alegerile sunt deja câștigate, amintind despre cutremurele politice din 2016, când alegătorii britanici au ales să părăsească UE, iar electoratul american l-a trimis pe Donald Trump la Casa Albă.

„Gândiți-vă la ceea ce spuneau cetățenii britanici cu câteva ore înainte de referendumul pentru Brexit sau în SUA înainte de votul lui Trump: <<Nu votez. Ce rost are?>>”, a spus Macron.

„Pot să vă spun că a doua zi au regretat. Dacă vrei să eviți ceva de neconceput sau ceva care te revoltă, atunci tu trebuie să alegi!”, a completat acesta. (sursa: The Guardian)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare