marți, martie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExternePutin a trimis în estul Ucrainei mii de mercenari din Orientul Mijlociu,...

Putin a trimis în estul Ucrainei mii de mercenari din Orientul Mijlociu, întrucât trupele rusești nu ar fi „îndeajuns de brutale”

Rusia a angrenat până la 20.000 de mercenari din Siria, Libia și din alte părți în noua sa ofensivă din regiunea Donbas din Ucraina, trimiși în luptă fără echipamente grele sau vehicule blindate, potrivit unui oficial european.

Oficialul a spus că estimările privind implicarea mercenarilor pe teren în estul Ucrainei variază de la 10.000 la 20.000 și că este greu de împărțit acest număr între sirieni, libieni și alți luptători recrutați de facțiunea rusă de mercenari, intitulată Grupul Wagner.

„Ceea ce vă pot spune este că am văzut un transfer din aceste zone, Siria și Libia, în regiunea estică a Donbasului”, a spus oficialul.

„Este infanterie. Nu au echipamente grele sau vehicule”, a completat acesta.

Foștilor soldați sirieni li s-au oferit salarii lunare cuprinse între 600 și 3.000 de dolari, în funcție de grad și experiență, pentru a lupta în Ucraina. Se spune că Wagner și-a mutat în Ucraina majoritatea soldaților care luptaseră în Libia, iar luna trecută serviciile de informații militare ucrainene au susținut că Rusia a încheiat un acord cu liderul războiului libian, Khalifa Haftar, sprijinit de Moscova, pentru a trimite luptători libieni.

Mercenarii sunt aruncați în luptă în încercarea Rusiei de a captura cât mai mult posibil din estul Ucrainei, în ceea ce oficialii occidentali ai apărării au descris ca o grabă de a obține un fel de victorie pe care Vladimir Putin o poate anunța la parada militară din 9 mai de la Moscova, în care se va comemora al Doilea Război Mondial.

Kremlinul este văzut ca având patru obiective în această a doua fază a războiului său din Ucraina, a spus oficialul european: capturarea Donbasului, asigurarea unui pod terestru spre Crimeea în care orașul asediat Mariupol este crucial, confiscarea regiunii Herson pentru a asigura aprovizionarea de apă dulce către Crimeea și capturarea unui teritoriu suplimentar care ar putea fi folosit ca tampon sau ca pârghie de negociere.

Se crede în continuare că Rusia dispune de trei sferturi din forța armată cu care a început războiul în februarie: 76 de grupuri tactice de batalion, aproximativ 60.000 de militari în total. Oficialii occidentali spun că armata rusă se confruntă cu multe dintre aceleași limitări care au dus la înfrângerea ei în bătălia pentru Kiev și nord.

Are provocări logistice și chiar dacă liniile de aprovizionare către Donbas sunt mai scurte, va depinde mult de starea drumurilor și a căilor ferate.

„Trebuie să țineți cont de faptul că armata rusă este foarte dependentă de căile ferate, iar rețeaua de trenuri a fost vizată de multe ori de rezistența ucraineană”, a spus oficialul european.

În plus, moralul în rândurile trupelor rusești este scăzut și devine și mai scăzut, a spus oficialul.

„Nu le place acest război pentru că nu le place ideea de a ucide oameni care vorbesc rusă. De asemenea, au pierdut mulți camarazi în nord și au pierdut crucișătorul marinei Moskva”, a completat acesta.

În al treilea rând, rușii încă nu au superioritatea aeriană garantată, așa că nu pot oferi sprijin aerian permanent și apropiat trupelor lor de la sol, a spus oficialul. (sursa: The Guardian)

Un articol publicat de BBC pe 31 martie analizase motivele pentru care Vladimir Putin va apela la trupe din Orientul Mijlociu.

Acești luptători pot avea mai multă experiență decât unii dintre omologii lor ruși, iar unii experți au precizat că probabil ar fi mai pricepuți în tipul de luptă urbană necesară pentru a cuceri orașe.

Unii au susținut, de asemenea, că ar fi mai puțin reticenți față de ruși în privința atacării și uciderii civililor ucraineni (mulți ruși au legături strânse cu Ucraina și consideră că oamenii de acolo sunt „frați”). De asemenea, respectivele trupe din Orientul Mijlociu au o reputație în ceea ce privește brutalitatea, ceea ce ar putea avea un efect psihologic asupra trupelor ucrainene. (sursa: AICI)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare