miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneUn oficial de la Kremlin recunoaște că sancțiunile impuse de Occident au...

Un oficial de la Kremlin recunoaște că sancțiunile impuse de Occident au pus pe butuci economia rusă: „Au distrus practic toată logistica din țara noastră”

Un oficial de la Kremlin a recunoscut că sancțiunile occidentale împiedică economia rusă să funcționeze.

Ministrul Transporturilor, Vitali Savelyev, a declarat că măsurile punitive au „distrus practic” logistica comercială a Rusiei.

El a spus că Rusia este forțată să ia în considerare rute comerciale alternative, inclusiv coridorul nord-sud care merge de la Moscova prin Asia Centrală până în India.

„Sancțiunile impuse astăzi Federației Ruse au distrus practic toată logistica din țara noastră. Și suntem forțați să căutăm noi coridoare logistice”, a zis Savelyev.

O mare parte din comerțul rusesc pe ruta standard de la Sankt Petersburg în jurul Europei și prin Canalul Suez a fost întreruptă de embargourile comerciale impuse de țările occidentale.

Cele mai mari trei companii de transport maritim din lume, MSC, Maersk și CMA CGM, nu pot avea relații comerciale cu Rusia din cauza sancțiunilor.

Saveliev a spus că Rusia s-ar putea întoarce spre coridorul nord-sud pentru a-și atenua problemele comerciale. Coridorul este o rută de tranzit pentru transportul de mărfuri între India, Iran, Afganistan, Azerbaidjan, Rusia, Asia Centrală și Europa – prin transport naval, feroviar și pe șosele.

Rusia ar putea valorifica porturile din Marea Caspică Astrakhan, Olya și Makhachkala, a spus Savelyev, deși a avertizat că este posibil ca porturile să nu aibă capacitatea de a procesa volumul comerțului trimis anterior pe ruta standard.

Importanța Asiei a crescut pentru piața rusă în ultimii ani, deoarece țările occidentale au lovit Moscova cu runde consecutive de sancțiuni care vizează economia acesteia.

Valoarea totală a importurilor și exporturilor cu China a crescut cu peste 50% din 2014 – când Rusia a fost sancționată pentru anexarea Crimeei – până în 2021.

China și India, prima și a treia economie asiatică ca mărime, au refuzat să întrerupă legăturile cu Rusia pe fondul războiului Kremlinului împotriva Ucrainei. India plănuiește o creștere cu 2 miliarde de dolari a transportului de mărfuri către Rusia, potrivit Bloomberg.

Rusia, la începutul acestei săptămâni, a negociat cu Occidentul cu privire la sancțiuni. Blocada rusă a porturilor ucrainene forțează prețurile la alimente la nivel mondial, deoarece unul dintre cei mai mari exportatori de cereale din lume nu poate ajunge pe piețele străine.

ONU a avertizat că lumea se confruntă cu o criză fără precedent, cu o foamete răspândită în țările mai sărace și riscul unor revolte politice chiar și în țările mai bogate, pe măsură ce rezervele de alimente scad.

Rusia a spus că va opri blocarea porturilor Ucrainei doar în schimbul reducerii sancțiunilor. Ca răspuns, SUA au spus că Rusia folosește ca armă penuria de alimente pentru a ține ostatică omenirea. (sursa: The Independent)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare