vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneFost general NATO: Rusia mai are un răgaz de aproximativ 9 luni...

Fost general NATO: Rusia mai are un răgaz de aproximativ 9 luni pentru a câștiga războiul împotriva Ucrainei

Rusia mai are un răgaz de aproximativ nouă luni pentru a câștiga războiul împotriva Ucrainei, a declarat un fost general NATO, Konstantinos Loukopoulos.

Ulterior ar putea începe contraofensiva Ucrainei ce va împinge forțele rusești afară din țară, a adăugat acesta.

În cadrul unui interviu acordat Al Jazeera, generalul-locotenent Loukopoulos a spus că forțele ucrainene au reușit recent să respingă trupele rusești în orașele situate în nord, Cernihiv, Sumy și Harkiv, dar vor trebui să angreneze în luptă toate armele furnizate de țările occidentale pentru a învinge forțele rusești și a lua înapoi teritoriul ocupat.

Dar asta va dura, a spus acesta. Ucraina va avea nevoie de până la nouă luni pentru a asimila echipamentele militare primite de la țările occidentale pentru a-și sprijini astfel contraatacul asupra Rusiei, potrivit lui Loukopoulos.

„În cazul tancurilor și vehiculelor blindate va fi necesară o etapă inițială de training al personalului”, a spus Loukopoulos pentru Al Jazeera.

„Au nevoie de antrenament tactic, inclusiv trageri de probă și exerciții, care nu pot fi făcute în câteva săptămâni. Ciclul de antrenament este de cel puțin șase luni și asta nu se schimbă în timp de război”, a completat acesta.

Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Franța, Germania și Republica Cehă se numără printre statele care au promis diferite tipuri de blindate și artilerie, iar acest lucru complică lucrurile, a spus Loukopoulos.

De exemplu, din cele 90 de piese de artilerie obuzier M777 trimise de SUA Ucrainei, aproximativ 18 au fost absorbite, a spus el, adăugând că nu se știe câte dintre cele 12 sau 14 obuziere autopropulsate César trimise de Franța sunt folosite.

„Pentru ca Ucraina să absoarbă armele din Occident și să le facă operaționale, să formeze unitățile potrivite și să le antreneze, are nevoie de opt, nouă luni. Nu poate retrage unități active de pe front pentru a le antrena”, a declarat Loukopoulos.

Acesta este intervalul de timp, spune Loukopoulos, în care Putin ar putea eventual să câștige războiul pe teren și să ajungă la un acord negociat.

Loukopoulos crede că în acest moment forțele rusești au inițiativa în Ucraina, dar ar putea exista o răsturnare de situație în următoarele câteva luni, deoarece forțele ucrainene încep să opereze echipamentele trimise de Occident.

„După câteva luni, cu pregătirea unităților de rezervă, ar putea exista o contraofensivă strategică ucraineană care i-ar putea alunga pe ruși”, a spus Loukopoulos. Dar în prezent, Loukopoulos consideră că forțele ucrainene nu pot lansa un contraatac la scară atât de mare.

Ucraina a pledat pentru primirea mai multor arme din țările occidentale, spunând că acestea sunt necesare pentru a egala puterea de foc a forțelor rusești.

„Avem nevoie de ajutorul partenerilor noștri – mai presus de toate, de arme pentru Ucraina. Ajutor deplin, fără excepții, fără limite, suficient pentru a câștiga”, a declarat președintele Ucrainei Volodimir Zelenski în ultimul său discurs adresat națiunii. Zelenski făcuse deja o astfel de cerere la Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos la începutul acestei săptămâni.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, vorbind la WEF, a spus că Kievul are „foarte mare nevoie” de sistemele de lansare de rachete multiple.

Miercuri, Rusia a lansat noi atacuri în estul Ucrainei, inclusiv asupra orașului Sievierodonetsk, despre care autoritățile locale au spus că este în pericol să fie complet încercuit de trupele ruse. Guvernatorul regional de la Lugansk, Serhiy Haidai, a declarat că zona nu are rezerve de gaz, iar rezervele de apă și electricitate sunt limitate. (sursa: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare