vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneRăzboiul de pe frontul digital. Armata ucraineană de IT-iști, record de atacuri...

Războiul de pe frontul digital. Armata ucraineană de IT-iști, record de atacuri asupra serviciilor online rusești

Armata ucraineană de IT-iști a stabilit un record privind numărul de servicii online rusești atacate în decurs de o săptămână, fiind vizate atât instituții financiare, cât și oficinele de propagandă ale Kremlinului.

Mai precis, au fost atacate în decurs de o săptămână peste 800 de zone ale economiei rusești care operează inclusiv online – bănci, burse și servicii de asigurări. Anunțul a fost făcut pe Telegram de Ministerul ucrainean al Transformării Digitale.

„Săptămâna aceasta, armata IT a reușit să stabilească un record al numărului de servicii online rusești atacate! Între 23 și 29 mai, au fost atacate peste 800 de servicii online rusești”, se arată în comunicat.

Clienții unui număr de bănci rusești nu puteau folosi serviciile bancare online și nu puteau efectua tranzacții financiare uzitând un smartphone. Din cauza atacurilor, serviciile de microcredite au fost, de asemenea, inaccesibile.

Pentru a rezista atacurilor cibernetice și a relua operațiunile normale, bursele rusești au fost nevoite să întrerupă accesul clienților lor aflați în străinătate. De asemenea, magazinul online RuStore, care a fost lansat săptămâna trecută, a trebuit să se ascundă de atacurile DDoS în spatele unui astfel de geoblock. Ministerul Transformării Digitale reamintește că RuStore este o aplicație rusă care seamănă cu Google Play.

Atacurile au vizat și serviciile de asigurări online, perturbându-le efectiv.

De asemenea, rușilor le-a fost mai dificil în weekend să aibă acces la știrile propagandistice de la Kremlin din cauza atacurilor cibernetice ucrainene efectuate asupra instituțiilor mass-media regionale.

„Continuăm să rezistăm agresiunii ruse. Alăturați-vă rețelelor de socializare ale Ministerului Digital pentru a fi la curent cu lupta împotriva inamicului pe frontul digital”, a îndemnat ministerul. (sursa: AICI)

Sursa foto: Getty Images / BBC

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare