marți, aprilie 16, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneVarianta "pacificatoare" propusă de Kissinger, contestată de un oficial rus: Moscova nu...

Varianta „pacificatoare” propusă de Kissinger, contestată de un oficial rus: Moscova nu va fi mulțumită de ofertele de a primi unele teritorii ucrainene!

O declarație făcută de un oficial rus poate reprezenta un semnal conform căruia Kissinger s-a înșelat totalmente atunci când a propus drept soluție pacificatoare ca Ucraina să facă inclusiv concesii teritoriale Rusiei, în realitate Kremlinul având în plan continuarea invaziei.

Concret, Moscova nu va fi mulțumită de ofertele de a primi unele teritorii ucrainene, a sugerat un parlamentar rus pe parcursul unei emisiuni de la televiziunea de stat Russia-1.

Deputatul Dumei, Aleksei Zhuravlyov, a făcut declarațiile respective răspunzând la afirmațiile fostului secretar de stat american Henry Kissinger potrivit cărora Ucraina ar trebui să accepte să renunțe la o parte din teritoriul său pentru a ajunge la un acord de pace cu Rusia.

„Dacă crezi că ne poți oferi ceva, iar noi ne vom simți mulțumiți și ne vom opri – nu, asta nu se va întâmpla!”, a spus Aleksei Zhuravlyov, liderul partidului naționalist Rodina (Patria), care îl susține pe președintele Vladimir Putin.

„Am început o operațiune specială cu un singur scop: așa cum a spus președintele nostru, uitați-vă la condițiile noastre de securitate, dacă nu le acceptați, va exista un răspuns militar-tehnic. Totul este pe hârtie, citiți ce trebuie să se întâmple”, a mai zis acesta.

„Dacă crezi că poți oferi recunoașterea Crimeei și vom crede că este excelent – nu, nu, nu!”, a spus Aleksei Zhuravlyov.

La aproape 100 de zile de la începutul războiului și după ce nu a reușit să cucerească Kievul, principala încercare a lui Putin este acum să pună mâna pe părți din regiunea de est Donbas care nu este încă controlată de separatiștii pro-Kremlin.

Vorbind duminică la televiziunea franceză TF1, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a spus că „prioritatea necondiționată a lui Putin este eliberarea regiunilor Donețk și Lugansk”, pe care Rusia le consideră „state independente”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris apelurile lui Kissinger ca Ucraina să cedeze Rusiei o parte din teritoriul său ca fiind asemănătoare cu încercările de a potoli Germania nazistă din anii 1930. Zelenski a afirmat în repetate rânduri că nu va ceda Rusiei niciun teritoriu ucrainean.

Kissinger, în vârstă de 98 de ani, care a fost cel de-al 56-lea secretar de stat american, a sugerat la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția, la începutul acestei luni, că Zelenski ar trebui să cedeze Rusiei o parte din teritoriul Ucrainei, pentru a pune capăt războiului care a început pe 24 februarie.

Ca replică, Zelenski a spus că va lua în considerare încheierea războiului doar atunci când Ucraina va recăpăta controlul asupra teritoriului pe care trupele ruse îl ocupă în prezent. (sursa: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare