sâmbătă, mai 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneJerusalem Post rezistă presiunilor exercitate de China, anunțând că refuză să șteargă...

Jerusalem Post rezistă presiunilor exercitate de China, anunțând că refuză să șteargă un interviu acordat de un ministru taiwanez

The Jerusalem Post a refuzat ieri să șteargă un interviu acordat de ministrul taiwanez al Afacerilor Externe, Joseph Wu, asta după ce Beijingul a cerut ziarului israelian să elimine articolul.

Yaakov Katz, redactorul-șef al publicației, a scris pe Twitter că a primit un apel de la ambasada chineză prin care se cere ca interviul să fie eliminat, căci în caz contrar China va rupe legăturile cu ziarul și „se vor degrada relațiile cu statul Israel”.

În interviul publicat luni, Wu a spus că Taiwanul se află în prima linie în calea amenințării reprezentate de „autoritarismul în expansiune rapidă” din China, țară care încearcă, de asemenea, să exercite presiuni în Marea Chinei de Est și Marea Chinei de Sud.

Taiwanul are responsabilitatea de a se apăra împotriva unei posibile invazii chineze, dar speră și să „se angajeze într-o cooperare mai solidă în materie de securitate” cu SUA, inclusiv privind aprovizionarea cu arme și pregătirea militară, a spus Wu.

El și-a exprimat îngrijorarea că Beijingul „învață lecția greșită din invazia rusă asupra Ucrainei” și devine din ce în ce mai hotărât să invadeze, pe măsură ce agresiunea militară a Chinei împotriva Taiwanului pare să escaladeze.

Taiwanul se pregătește din punct de vedere militar și diplomatic – încercând să „se împrietenească cu cât mai mulți actori”, cum ar fi țările din Europa de Est, precum și să-și îmbunătățească relațiile cu țări precum Canada, Australia și Japonia, a spus acesta.

Israelul și Taiwanul sunt țări similare care împărtășesc aceleași convingeri în materie libertate, democrație și drepturile omului, a spus el, adăugând că hotărârea Israelului de a se apăra a fost întotdeauna un bun exemplu pentru Taiwan.

În ciuda intervenției Chinei, „pot fi făcute mai multe pentru a stimula legăturile Taipei-Ierusalim”, a completat acesta.

Wu a reamintit Israelului să „fie foarte atent” atunci când face afaceri cu o națiune autoritara și să nu „permită ca aceste tipuri de legături de afaceri să pună în pericol securitatea noastră națională”. (sursa: Taipei Times)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img
spot_img

Articole Populare