sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneDivergențe în lumea dictatorilor: Putin se simte abandonat de Xi Jinping în...

Divergențe în lumea dictatorilor: Putin se simte abandonat de Xi Jinping în contextul războiului din Ucraina

Un raport interesant care a apărut astăzi sugerează că oficialii ruși au devenit „din ce în ce mai frustrați” de refuzul aparent al Chinei de a oferi mai mult sprijin.

În timp ce Beijingul continuă să susțină public Rusia și s-a referit în mod repetat la sancțiunile occidentale ca fiind ilegale, The Washington Post citează un oficial chinez care a descris discuțiile recente dintre cele două țări drept „tensionate”.

Potrivit raportului, China încearcă să-și mențină relațiile puternice cu Rusia evitând în același timp să fie vizată de sancțiuni – obiective descrise de oficialii americani drept „contradictorii” și „greu de îndeplinit”.

Între timp, o sursă din Beijing, care cunoaște direct discuțiile, a oferit un indiciu potrivit căruia administrația președintelui Xi Jinping nu a fost dispusă să ofere asistență nelimitată Moscovei pe fondul invaziei rusești asupra Ucrainei.

„China și-a exprimat clar poziția cu privire la situația din Ucraina și la sancțiunile ilegale împotriva Rusiei. Înțelegem situația dificilă a Moscovei. Dar nu putem ignora propria noastră situație în acest dialog. China va acționa întotdeauna în interesul poporului chinez”, precizat sursa din Beijing.

Aceste informații vin la câteva zile după ce secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat că SUA nu au sesizat un „efort sistematic” din partea Chinei în ceea ce privește ajutorarea Rusiei pentru a evita sancțiunile – și nici un sprijin militar semnificativ acordat Moscovei de către Beijing.

Având în vedere importanța pentru Rusia a relației sale strategice cu China, orice posibilă diminuare a sprijinului Beijingului pentru Moscova va reprezenta inevitabil sursa unei anumite îngrijorări la Kremlin. (sursa: Sky News)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare