joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneBoris Johnson vine cu o perspectivă optimistă cu privire la soarta Ucrainei....

Boris Johnson vine cu o perspectivă optimistă cu privire la soarta Ucrainei. Obstacolele cu care se va confrunta Rusia în următoarele etape ale războiului

Premierul britanic Boris Johnson a precizat că acțiunile Rusiei în estul Ucrainei au un impact major asupra trupelor și resurselor rusești, ceea ce ar putea împiedica viitoarele planuri ale Kremlinului.

Johnson, citând informații furnizate de serviciile de apărare ale țării sale, a remarcat impulsul trupelor rusești și potențialul epuizării resurselor de care dispun acestea, declarațiile fiind făcute în cadrul unui interviu ce a fost publicat miercuri de redacția germană Süddeutsche Zeitung, a relatat Reuters. Premierul britanic a oferit o perspectivă mai optimistă asupra poziției ucrainenilor în conflict, asta deși au apărut recent mai multe rapoarte conform cărora Rusia a câștigat teren în Donbas după ce a ales să se axeze în proporție majoră pe estul și sudul Ucrainei.

După ce nu a reușit să cucerească capitala ucraineană Kiev la începutul conflictului, armata rusă s-a îndreptat către regiunea Donbas din estul Ucrainei. În cadrul acestei regiuni există o populație majoră vorbitoare de limbă rusă, respectiv două republici separatiste prietenoase cu regimul președintelui rus Vladimir Putin.

Forțele ruse au avut succes în noua lor ofensivă în Donbas și au preluat controlul asupra unei mari părți din orașul important din punct de vedere strategic și anume Severodonețk.

Cu toate acestea, Johnson a sugerat despre câștigurile recente ale Rusiei că nu vor rezista.

„Serviciul nostru militar de informații consideră, totuși, că în următoarele câteva luni, Rusia ar putea ajunge într-un punct în care să nu mai aibă impulsul de dinainte, deoarece și-a epuizat resursele”, a spus Johnson în interviu, potrivit Reuters.

Ministerul britanic al Apărării a declarat, într-o evaluare a conflictului de la începutul acestei luni, că forțele rusești „au generat și au menținut un impuls” asupra trupelor ucrainene și sunt pe punctul de a prelua controlul deplin al regiunii Lugansk.

Dar evaluarea ministerului a constatat că aceste câștiguri au venit cu un „cost semnificativ al resurselor”, iar menținerea lor de către Rusia ar necesita „o continuă investiție uriașă în trupe și echipamente”.

Johnson a fost un susținător vocal al Ucrainei și al președintelui acesteia, Volodimir Zelenski, iar săptămâna trecută a făcut o vizită de mare impact la Kiev. El a spus că va susține acordarea unui sprijin militar continuu pentru Ucraina pe parcursul unui summit G7 ce va avea loc în Germania în weekend, a informat Reuters.

„În condițiile în care ucrainenii sunt în măsură să înceapă o contraofensivă, aceasta ar trebui sprijinită, cu echipamentele pe care le cer de la noi”, a spus Johnson, potrivit Reuters.

Întrebat de ziarul italian Corriere della Sera despre cum ar trebui să se încheie conflictul, Johnson a spus că forțele rusești ar trebui alungate din zonele din Ucraina pe care le-au invadat. Pentru ca acest lucru să se întâmple, el a spus că puterile occidentale trebuie să continue să ajute Ucraina.

„Nu este momentul să menținem status quo-ul, acesta este momentul să încercăm să schimbăm lucrurile”, a zis acesta. (sursa: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare