vineri, mai 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneComandantul Statului Major al Marii Britanii: Armata trebuie să fie pregătită de...

Comandantul Statului Major al Marii Britanii: Armata trebuie să fie pregătită de luptă! E momentul 1937 al zilelor noastre!

După războiul din Ucraina, Rusia va fi probabil o amenințare și mai mare la adresa securității europene decât a fost înainte, iar armata britanică trebuie să fie pregătită, a declarat marți șeful Statului Major al Marii Britanii, generalul Patrick Sanders.

Sanders, care a devenit șef al Statului Major în această lună, s-a folosit de primul său discurs pentru a avertiza că armata trebuie să fie pregătită să lupte „pentru a evita conflictul”, ceea ce a părut a fi un apel la modernizare și, eventual, la cheltuieli suplimentare pentru apărare, obiective ce ar avea rolul de a descuraja Rusia.

„Nu știm cum se va încheia războiul din Ucraina. Dar, în majoritatea scenariilor, Rusia va fi o amenințare și mai mare la adresa securității europene decât a fost înainte”, a zis acesta.

Sanders a spus că armata ar trebui să se concentreze pe o pregătire sporită, astfel încât trupele să poată fi desfășurate rapid, respectiv pe lupta urbană și reconstrucția stocurilor. Acesta a descris alegerea cu care se confruntă Marea Britanie drept „momentul din 1937”, ceea ce a părut o referire la momentul în care dictatorul nazist Adolf Hitler a invadat Austria.

Marea Britanie trebuie să fie pregătită „să lupte și să câștige” pentru a preveni răspândirea războiului în Europa, a evidențiat Sanders.

„În toți anii mei în uniformă, nu am cunoscut o amenințare atât de clară la adresa principiilor suveranității și democrației și a libertății de a trăi fără teama de violență, precum agresiunea brutală a președintelui Putin și ambițiile sale expansioniste”, a mai zis acesta.

„Acesta este momentul 1937 al zilelor noastre. Nu suntem în război – dar trebuie să acționăm rapid, astfel încât să nu fim atrași într-unul din cauza eșecului de a limita expansiunea teritorială (rusească – n.red.)”, a mai precizat Sanders.

Recent, Sanders le transmitea tuturor trupelor aflate sub comanda sa că trebuie să se pregătească „să lupte din nou în Europa”. (sursa: The Independent)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img
spot_img

Articole Populare