vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneKaczyński insistă că NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina: "Misiunea...

Kaczyński insistă că NATO ar trebui să trimită trupe în Ucraina: „Misiunea nu s-ar desfășura pentru a lupta cu rușii”

Desfășurarea de către NATO a unei misiuni de menținere a păcii poate garanta pacea în Ucraina conform condițiilor dorite de Kiev, a declarat Jarosław Kaczyński, liderul principalului partid de guvernământ din Polonia, Lege și Justiție (PiS).

Răspunzând la întrebarea „în ce condiții poate obține Ucraina o victorie împotriva Rusiei?”, Kaczyński a subliniat că, din punct de vedere militar, Kievul ar trebui să primească armament într-o proporție mult mai consistentă.

„Ucraina are nevoie de arme și există unele probleme legat de asta”, a remarcat liderul PiS.

Acesta a mai reliefat că o victorie a ucrainenilor în războiul contra Rusiei este direct legată de decizia privind introducerea unei misiuni NATO de menținere a păcii în Ucraina.

„Dacă vrem ca pacea să fie cu adevărat asigurată și să se producă în condiții demne pentru Ucraina, asta nu se va întâmpla fără introducerea unei misiuni NATO de menținere a păcii”, a declarat Kaczyński.

De asemenea, liderul PiS nu a exclus ca războiul Rusiei împotriva Ucrainei să se prelungească pentru multă vreme, respectiv să fie înghețat cu sau fără încetarea focului.

„Aș dori să subliniez că această misiune de menținere a păcii nu va fi acolo pentru a lupta cu rușii… Această misiune are rolul de a le transmite rușilor: s-a terminat!”, a subliniat liderul PiS.

Amintim că în timpul vizitei comune efectuate pe 15 martie la Kiev de prim-miniștrii Poloniei, Republicii Cehe și Slovaciei, vicepremierul Poloniei de la acea vreme, Jarosław Kaczyński, a susținut ideea trimiterii în Ucraina a unui contingent NATO de menținere a păcii. După aceea, el a reiterat de câteva ori că această opțiune ar trebui să rămână pe ordinea de zi. Propunerea lui Kaczyński nu a găsit încă sprijin în rândul aliaților NATO.

La sfârșitul lunii iunie, Kaczynski a demisionat din funcția de vicepremier, post pe care-l ocupase din octombrie 2020. Datorită rolului activ al acestuia, a fost adoptată în Polonia legea privind protecția patriei, ceea ce presupune dublarea numărului de militari la 300.000 și creșterea bugetului național de apărare pentru 2023 la 3% din PIB. (sursa: Ukrinform)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare