joi, iulie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneForfotă la Kremlin: Mai mulți generali de rang înalt au fost arestați....

Forfotă la Kremlin: Mai mulți generali de rang înalt au fost arestați. Care sunt acuzațiile oficiale

Forțele de ordine ruse au reținut miercuri trei generali ruși de rang înalt, inclusiv un consilier din cadrul Ministerului rus de Interne.

Este vorba despre generalul-locotenent Serghei Umnov (foto articol), consilier în cadrul Ministerului rus de Interne, care a fost reținut alături de generalul-maior Alexei Semyonov, de șeful poliției rutiere din Sankt Petersburg, respectiv de generalul-maior Ivan Abakumov. Aceștia sunt acuzați, cel puțin la nivel oficial, de abuz de putere.

Între 2016 și 2020, cei trei generali ruși de top ar fi deturnat fonduri din cadrul Departamentului principal de Afaceri Interne din regiunea Sankt Petersburg și Leningrad și au cumpărat proprietăți „pentru uz personal”, a informat ziarul rus Kommersant.

Potrivit ziarului de stat, banii publici au fost cheltuiți, la cererea generalilor, pentru achiziționarea de imobile și autoturisme.

Umnov, în vârstă de 57 de ani, a ocupat funcția de șef al poliției din regiunea Sankt Petersburg și Leningrad din martie 2012 până în februarie 2019, iar ulterior a fost numit asistent al ministrului adjunct de Interne Vladimir Kolokoltsev de către președintele rus Vladimir Putin. Din 2013, este și general-locotenent al poliției.

Dacă cei trei oficiali vor fi găsiți vinovați, ei riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare, potrivit publicației The Moscow Times.

Comisia de Monitorizare Publică din Moscova a declarat agenției de presă de stat ruse TASS că Umnov este reținut în prezent într-un centru de detenție din Moscova.

„Umnov a fost reținut și dus la Moscova… El nu pledează vinovat”, a declarat comisia pentru TASS.

Umnov „nu a fost deloc de acord cu acuzațiile, a catalogat totul drept o prostie și o absurditate”, a declarat Eva Merkacheva, membru al comisiei.

Casele și locurile de muncă ale celor acuzați au fost percheziționate marți de angajați ai FSB și ai Direcției Principale pentru Securitate Internă a Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei, potrivit Kommersant.

Comitetul de Investigații al Rusiei, principala agenție federală de investigare a țării, a deschis un dosar penal împotriva lui Umnov, Semyonov și Abakumov pe fondul unor acuzații de abuz grav de putere.

Comitetul a cerut unei instanțe din Moscova să-i trimită pe Umnov, Semyonov și Abakumov într-un centru de detenție preventivă pentru o perioadă de două luni. (sursă: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare