marți, aprilie 23, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExternePregătirile Ucrainei pentru contraofensivă. General polonez: Declarațiile recente făcute de Zelenski și...

Pregătirile Ucrainei pentru contraofensivă. General polonez: Declarațiile recente făcute de Zelenski și Reznikov reprezintă o încercare de a deruta Rusia

Ceea ce face Ucraina astăzi prin declarațiile ministrului Apărării și ale președintelui Zelenski reprezintă o încercare de a deruta Rusia, a declarat Stanislaw Koziej, general polonez în rezervă și fost ministru adjunct al Apărării, pe parcursul unui interviu acordat publicației Wyborcza.pl.

Scopul declarațiilor făcute de puterea de la Kiev este de a determina țara invadatoare să aibă o dilemă pentru cât mai mult timp posibil cu privire la ce să facă în continuare: dacă să lanseze o nouă ofensivă în Donbas sau nu, a continuat generalul polonez.

Stanislaw Koziej a comentat o declarație recentă a ministrului ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, care a susținut că Ucraina mobilizează o forță de un milion de soldați echipați cu arme occidentale pentru a recuceri teritoriul ocupat de ruși în sudul țării. Ministrul ucrainean adăugase că Zelenski a ordonat comandantului militar superior să elaboreze planuri adecvate pentru o contraofensivă.

Expertul militar polonez spune că, deși o contraofensivă nu este încă posibilă pe termen scurt, în schimb pe termen lung poate fi.

„Ucraina își mobilizează într-adevăr forțele și le reînarmează cu echipamente moderne pe care le primește din Occident”, a zis generalul polonez.

„Nu cred că va dura o lună sau două, dar cred că în perspectiva acestui an Ucraina este capabilă să întreprindă o contraofensivă într-o singură direcție. Nu va fi o contraofensivă generală împotriva întregii armate ruse – adică și în Donbas și în sudul țării – dar va fi pe una dintre aceste direcții”, a conchis generalul Koziej. (sursa: AICI)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare