sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterne"Am reușit să stabilizăm situația!". Discuții bilaterale importante purtate între Ucraina și...

„Am reușit să stabilizăm situația!”. Discuții bilaterale importante purtate între Ucraina și SUA pe tema rolului jucat de HIMARS în războiul împotriva Rusiei

Generalul Valeriy Zaluzhny, comandantul șef al Statului Major al Ucrainei, a discutat luni cu omologul său american, generalul Mark Milley, despre situația operațională de pe front, trecând în revistă tipul de armament occidental care le dă adevărate bătăi de cap trupelor rusești. 

„Mențin un dialog cu președintele Statului Major, generalul Mark Milley. L-am informat pe omologul meu american despre situația operațională. Am reușit să stabilizăm situația. Este complexă, intensă, dar complet sub control. Un factor important ce contribuie la menținerea liniilor și pozițiilor defensive este reprezentat de sosirea în timp util a M142 HIMARS, care efectuează lovituri chirurgicale asupra posturilor de control inamice, depozitelor de muniție și combustibil”, a spus Zaluzhny.

„I-am mulțumit sincer colegului meu și implicit Statelor Unite și aliaților săi pentru ajutorul acordat în această luptă pentru libertate”, a adăugat Valeriy Zaluzhny. (sursa: Ukrinform)

Reiterăm în acest context că forțele ucrainene au oferit detalii săptămâna trecută cu privire la atacurile de amploare pe care le-au efectuat asupra forțelor rusești utilizând sistemele HIMARS furnizate de SUA.

„HIMARS-urile livrate de aliații noștri occidentali le-au dat deja bătaie de cap ocupanților ruși. Depozitele lor de muniție ard unul după altul provocând panică”, a declarat Oleksiy Arestovych, consilierul președintelui ucrainean.

Arestovych a lăudat eficiența în luptă a Sistemului de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) produs de Lockheed Martin, spunând că sistemul de rachete a schimbat regulile jocului în favoarea Ucrainei.

„Într-o singură zi, Forțele Armate ale Ucrainei au atacat depozitele de muniție în așa-numita Republică Populară Lugansk și Republica Populară Donețk, precum și în Nova Kakhovka din regiunea Herson și în alte zone”, a spus acesta, adăugând că datorită HIMARS, forțele ucrainene au reușit să lovească, tot la Lugansk, o clădire care le aparținea înainte, dar în prezent era ocupată de forțele ruse.

„Timp de o săptămână, Forțele Armate ale Ucrainei au efectuat peste 50 de atacuri și toate au avut succes. Nu a fost nicio ratare!”, a spus Arestovych, adăugând că „potrivit informațiilor obținute de serviciile ucrainene, trupele rusești sunt în pragul panicii. Invadatorii suferă pierderi imense și nu știu ce să facă în privința asta”.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare