joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneAxa Beijing-Moscova: China încearcă să exonereze Rusia de vina pentru războiul din...

Axa Beijing-Moscova: China încearcă să exonereze Rusia de vina pentru războiul din Ucraina. Reacția Kievului

Ministerul ucrainean de Externe a reacționat în urma declarației Chinei potrivit căreia nu Rusia poartă principala vinovăție pentru războiul din Ucraina. 

Puterea de la Kiev a precizat că are așteptarea de la Beijing de a nu politiza agresiunea Rusiei și de a-și folosi influența asupra Moscovei pentru a pune capăt războiului.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, a subliniat că responsabilitatea pentru agresiunea armată împotriva Ucrainei revine exclusiv Federației Ruse, care în 2014 a ocupat Crimeea și o parte din Donbas și în februarie 2022 a început un război total neprovocat.

„Este important să vedem realitatea: comunitatea internațională a fost forțată să impună sancțiuni asupra Federației Ruse pentru a o priva de posibilitatea de a continua războiul și pentru a o trage la răspundere pentru crimele pe care le-a comis”, a spus Nikolenko.

El și-a exprimat speranța în legătură cu China că în calitate de membru responsabil al comunității internaționale, apărând constant principiile păcii și respectării dreptului internațional, nu va politiza subiectul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

„Ne așteptăm ca, în schimb, Beijingul să-și folosească influența asupra Moscovei pentru a pune capăt războiului și a reveni la respectarea Cartei ONU și a dreptului internațional, ale căror principii fundamentale sunt neutilizarea forței și respectul suveranității teritoriale și a integrității statelor străine”, a spus diplomatul.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, a spus marți că SUA sunt cele care „au declanșat criza din Ucraina, respectiv cel mai mare factor care a alimentat-o”. (sursa: Ukrinform)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare