sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneȘeful Statului Major al SUA, vizită în regiunea Indo-Pacific: "Armata chineză a...

Șeful Statului Major al SUA, vizită în regiunea Indo-Pacific: „Armata chineză a devenit considerabil mai agresivă!”

Armata chineză a devenit considerabil mai agresivă și mai periculoasă în ultimii cinci ani, a declarat șeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, pe parcursul unei călătorii în regiunea Indo-Pacific, care a inclus ieri o vizită în Indonezia.

Generalul Mark Milley a declarat că numărul de obstrucționări comise de către avioanele și navele chineze în regiunea Pacificului, vizate fiind forțele americane și alte forțe partenere, a crescut semnificativ de-a lungul timpului, iar numărul de interacțiuni nesigure a crescut într-o proporție similară.

„Mesajul meu este că armata chineză, în aer și pe mare, a devenit mult mai agresivă și vizibil mai agresivă în special în această regiune”, a spus Milley, care le-a cerut recent subordonaților să culeagă detalii despre interacțiunile dintre China și SUA, respectiv alții în regiune.

Comentariile sale au venit în timp ce SUA își dublează eforturile de a-și consolida relațiile cu națiunile din Pacific, ca o contrabalansare a Chinei, care încearcă la rândul său să-și extindă prezența și influența în regiune. Administrația președintelui american Joe Biden consideră China principala provocare de securitate pe termen lung pentru SUA.

Călătoria lui Milley în regiune este concentrată pe amenințarea reprezentată de China. El urmează să participe la o întâlnire a șefilor apărării din Indo-Pacific săptămâna aceasta la Sydney, Australia, unde subiectele-cheie vor fi escaladarea dezvoltării militare a Chinei și nevoia de a menține un Pacific liber, deschis și pașnic.

Oficialii militari americani au tras de asemenea semnale de alarmă cu privire la posibilitatea ca Beijingul să decidă invadarea Taiwanului. China și-a intensificat provocările militare împotriva Taiwanului, deoarece încearcă să intimideze acest stat pentru a se uni cu națiunea comunistă.

Ofițerul militar de vârf al Chinei, generalul Li Zuocheng, i-a spus lui Milley, pe 7 iulie, că Beijingul „nu are loc de compromis” în chestiuni precum Taiwanul.

El a spus că i-a transmis lui Milley că SUA trebuie „să înceteze coluziunea militară SUA-Taiwan”.

SUA sunt, de asemenea, îngrijorate de faptul că un acord de securitate pe care Beijingul l-a semnat în aprilie cu Insulele Solomon ar putea duce la înființarea unei baze navale chineze în Pacificul de Sud.

„Ei încearcă să-și extindă influența în întreaga regiune și asta are consecințe potențiale care nu sunt neapărat favorabile aliaților și partenerilor noștri din regiune”, a zis Milley.

Milley a refuzat să ofere un număr specific al interacțiunilor nesigure chineze cu avioanele, respectiv navele americane și aliate.

Milley a spus că au existat astfel de interacțiuni chineze cu Australia, Canada, Japonia, Filipine și Vietnam.

Toți au văzut o creștere „semnificativă statistic” a acestor interacțiuni, iar numărul de incidente nesigure a crescut într-o „proporție egală”, a mai precizat acesta.

Milley, care s-a întâlnit cu generalul Andika Perkasa, comandantul Forțelor Armate Naționale Indoneziene, a spus că națiunile din Pacific precum Indonezia doresc ca armata americană să fie implicată și angajată în regiune.

„Vrem să colaborăm cu ei pentru a dezvolta interoperabilitatea și a moderniza armatele noastre în mod colectiv”, obiectivul fiind de a ne asigura că putem „întâmpina orice provocare pe care o exercită China”, a menționat Milley. (sursa: Taipei Times)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare