vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneSoldații ruși care refuză să mai lupte sunt trimiși în detenție. Rudele...

Soldații ruși care refuză să mai lupte sunt trimiși în detenție. Rudele acestora s-au dus până în Lugansk pentru a încerca să-i salveze

Soldații ruși care refuză să mai lupte pe frontul din Ucraina sunt închiși. Aceștia credeau că au opțiunea de a părăsi forțele ruse după expirarea unui contract de trei luni de luptă în războiul din Ucraina, dar au fost trimiși în schimb într-un centru de detenție improvizat situat în orașul Bryanka din regiunea Lugansk.

Rudele au declarat pentru The Insider, o publicație independentă de investigații în limba rusă, că există un număr mare de refuznici cărora comandamentul militar al Moscovei nu le permite să se întoarcă acasă, de teamă că alții le vor urma exemplul.

Tatăl unui soldat rus a declarat pentru presă că soldații care voiau să renunțe au fost hărțuiți pentru a se alătura din nou trupelor de pe front, respectiv au fost ținuți în spații înghesuite unde se confruntă cu condiții grele, muncă forțată și uneori tortură.

„Este mai bine să-ți dai sufletul lui Dumnezeu decât să te întorci acolo. Nu mai vor să fie până la urechi în sângele prietenilor și tovarășilor lor”, a zis respectivul tată.

Rudele și părinții militarilor au mers la o clădire a administrației din autoproclamata Republică Populară Lugansk (LPR), cu obiectivul de a încerca să obțină răspunsuri de la autorități, a informat The Insider.

Până acum, încercările de a pătrunde în respectiva clădire, care este încuiată, nu au reușit, în timp ce autoritățile au refuzat să ofere informații despre trupe.

„Trebuie să facem ceva, trebuie să scoatem copiii de acolo și să oprim fărădelegea”, a zis o mamă.

Publicația Nexta a raportat săptămâna trecută că sute de militari care au refuzat să lupte au fost duși într-un centru din regiunea Lugansk, mulți fiind ținuți în subsoluri și garaje.

Existența lagărelor de tortură și a centrelor de detenție din Bryanka nu a fost verificată, deși The Insider a raportat o serie de relatări anecdotice ale dezertorilor ruși despre relele tratamente aplicate soldaților care refuză să lupte.

Un număr tot mai mare de familii ruse cer răspunsuri de la Kremlin cu privire la soldații dispăruți. O femeie al cărei fiu a fost ucis în Ucraina a declarat pentru BBC la începutul acestei luni că multe mame dau vina pe Kremlin pentru moartea celor dragi și se vor ridica împotriva președintelui Vladimir Putin. (sursa: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare