vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneSoarta sistemelor HIMARS furnizate Ucrainei. SUA: Afirmațiile Kremlinului sunt evident false!

Soarta sistemelor HIMARS furnizate Ucrainei. SUA: Afirmațiile Kremlinului sunt evident false!

Rusia nu a reușit să distrugă niciunul dintre sistemele HIMARS furnizate Ucrainei de SUA, în pofida faptului că ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a spus contrariul.

Șoigu declarase săptămâna aceasta că Rusia a distrus șase dintre sistemele HIMARS primite de Ucraina, dar a fost contrazis ferm de un oficial de la Pentagon.

„Suntem la curent cu aceste ultime afirmații ale ministrului Șoigu și sunt din nou evident false”, a declarat Todd Breasseale, purtător de cuvânt interimar al Pentagonului.

„Ceea ce se întâmplă, de fapt, este că ucrainenii folosesc cu o acuratețe și o eficacitate devastatoare fiecare dintre sistemele de rachete de precizie pe care le-au furnizat SUA, aliații și partenerii noștri pentru a se apăra împotriva invaziei criminale brutale a Rusiei”, a completat acesta.

Statele Unite au trimis până acum 16 HIMARS în Ucraina. Oficialii americani și ucraineni au lăudat eficacitatea sistemelor de rachete cu lansare multiplă.

Președintele Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore din Armata Statelor Unite, generalul Mark Milley, a declarat pe 20 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, că Rusia, până la acel moment, nu distrusese niciunul dintre sistemele HIMARS.

„Până în prezent, acele sisteme nu au fost distruse de ruși și bat în lemn de fiecare dată când spun așa ceva. Iar ucrainenii sunt foarte eficienți în a le folosi, uzitând arme de precizie împotriva țintelor”, preciza Milley.

Imediat după, mai precis pe 21 iulie, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a declarat că armata rusă a distrus, în decurs de două săptămâni, patru HIMARS furnizate Ucrainei de SUA.

Același purtător de cuvânt, generalul-locotenent Igor Konașenkov, declarase pe 1 august că încă două HIMARS au fost distruse în Ucraina, totalul ridicându-se la șase.

Rusia a mai spus săptămâna trecută că a distrus peste 100 de rachete HIMARS în urma unei lovituri asupra unui depozit ucrainean de muniții. (sursa: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare