miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneUn înalt oficial rus propune trimiterea copiilor ucraineni la școlile militare din...

Un înalt oficial rus propune trimiterea copiilor ucraineni la școlile militare din Rusia: „Le-au spălat creierul!”

Șeful Comisiei de Apărare a Parlamentului rus, Andrey Kartapolov, a spus despre copiii din teritoriile ocupate de ruși în Ucraina că ar trebui să fie trimiși la școlile militare din Rusia, ca o modalitate de a consolida controlul Moscovei.

Acesta a declarat despre copiii ucraineni că au fost spălați pe creier, motiv pentru care Rusia trebuie să-și îndrepte atenția asupra lor.

Propunerea lui Kartapolov reprezintă un alt indiciu conform căruia Rusia intenționează să mențină un control pe termen lung asupra teritoriilor pe care le-a ocupat în Ucraina. Acest indiciu e în concordanță cu rapoartele care sugerează că Rusia ar putea organiza la sfârșitul acestui an referendumuri în teritoriile ocupate, ca o fază incipientă a anexării acestora.

„Sunt multe probleme acolo, cu siguranță. Cea mai mare problemă astăzi sunt oamenii”, a spus Kartapolov în timp ce reflecta asupra războiului din Ucraina.

„E vorba și despre copii. Copiii reprezintă categoria care a fost cea mai maltratată de ticăloșii naziști și bandiți care pur și simplu le-au spălat creierul”, a mai spus acesta.

„Dacă vrem ca aceste teritorii să fie alături de noi, pentru ca ele să aibă un viitor ca parte a Federației Ruse, atenția noastră nu ar trebui să se concentreze mai întâi pe veterani. Toată lumea se confruntă cu dificultăți, dar trebuie să ne concentrăm pe copii. Poate că în școlile noastre de cadeți din Suvorov, Nakhimov, ar putea exista programe de înscrieri suplimentare și am putea trimite acești copii acolo”, a precizat Kartapolov.

„Poate că instituțiile de învățământ superior din Moscova și altele din țară ar trebui să pregătească locuri suplimentare pentru studenții ucraineni, care ar putea fi înscriși la buget, în cămine gratuite”, a completat acesta.

„Astăzi, ei nu pot plăti nimic pentru educația lor, iar noi trebuie să facem asta, căci astfel oamenii vor crede că suntem serioși”, a mai zis Kartapolov.

Comentând propunerea lui Kartapolov, Julia Davis, jurnalistă care monitorizează spațiul media rusesc, a precizat pe Twitter: „Niciun cuvânt despre a le cere permisiunea părinților sau chiar de a asculta dorințele copiilor”. (sursa: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare