joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneChina are ca obiectiv oficial reeducarea taiwanezilor. Acuzațiile unui activist uigur: "Beijingul...

China are ca obiectiv oficial reeducarea taiwanezilor. Acuzațiile unui activist uigur: „Beijingul își va transfera în alte părți ale lumii tacticile de genocid din Xinjiang!”

Ambasadorul Chinei în Franța, Lu Shaye, a declarat miercuri, 3 august, că Beijingul va impune un program de reeducare după anexarea Taiwanului, ceea ce a atras critici internaționale, inclusiv din partea activiștilor uiguri.

Pe parcursul unui interviu acordat postului francez BFMTV, a fost abordată inclusiv vizita în Taiwan a președintei Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, Lu (foto articol) descriind călătoria ei drept o „provocare inutilă” care „a creat mult pericol”.

Referindu-se la aversiunea Taiwanului față de scenariul de a fi anexat de China, Lu a spus: „Acum zece ani, acum 20 de ani, majoritatea populației din Taiwan era pentru reunificare, dar de ce, acum, sunt împotriva ei? Se cauzează faptului că Partidul Democrat Progresist a răspândit multă propagandă antichineză”.

De fapt, potrivit Centrului de Studiu Electoral de la Universitatea Națională Chengchi, din 1994, de când a început studierea acestei chestiuni, nu a existat niciodată o majoritate de taiwanezi care să susțină unificarea.

Lu a mai precizat că posibilitatea unei invazii militare asupra Taiwanului „există în continuare”, dar a adăugat că atacul „nu va fi împotriva populației din Taiwan”. El a promis apoi că „după reunire, vom trece la reeducare”. Ambasadorul a mai precizat despre campania de reeducare că va fi pașnică.

Nathalie Loiseau, președintele Subcomisiei pentru Securitate și Apărare a Parlamentului European, a precizat joi, 4 august, pe Twitter, că cei care s-au pronunțat împotriva călătoriei lui Pelosi în Taiwan ar trebui să își rezerve indignarea pentru „remarcile scandaloase ale ambasadorului chinez, care promite reunificarea cu Taiwanui împotriva voinței locuitorilor săi și apoi ‘reeducarea’ acestora”.

Paul Massaro, un consilier de rang înalt din cadrul Congresului SUA, a avut, la rândul său, o reacție pe Twitter: „Genocid, reeducare, gulaguri, toate fiind normalizate pentru o nouă eră a răului totalitar”.

Abdul Hakim, directorul Centrului de Studii Uigure, a precizat vineri, 5 august, pe Twitter, că, în ultimii cinci ani, el și colegii săi au muncit din greu pentru a transmite lumii că Beijingul „folosește uigurii drept cobai, intenționând să-și transfere tacticile de genocid în alte părți ale lumii”. (sursa: Taiwan News)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare