miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneDupă ce trupele ruse i-au ucis tatăl, o fetiță ucraineană a decis...

După ce trupele ruse i-au ucis tatăl, o fetiță ucraineană a decis să înceapă o afacere pentru a sprijini armata Ucrainei: „Uneori mă uit la ea și nu știu de unde are atâta putere”

O fetiță ucraineană în vârstă de 7 ani și-a lansat propria afacere cu scopul de a ajuta armata Ucrainei, decizie luată după ce tatăl ei a fost ucis de trupele ruse.

Irynka Vasilyeva a început să confecționeze coronițe de flori și a strâns suficienți bani pentru a cumpăra armatei ucrainene două vehicule, iar acum visează să strângă suficiente fonduri pentru a sprijini forțele ucrainene cu rachete Javelin, avioane și tancuri.

Tatăl ei, locotenentul principal Oleksandr Vasilyev din Brigada 14 Mecanizată, a murit în luptă pe 27 martie în regiunea Nicolaev din sudul Ucrainei.

Zenger News a luat legătura cu mama Irynkăi, Viktoria, în vârstă de 32 de ani, pentru a-i lua un interviu. Aceasta a precizat că viața ei a luat o turnură aparte încă din 2014, atunci când ostilitățile au izbucnit în Donbas, iar rușii au anexat Crimeea.

„Viețile noastre au fost împărțite în înainte de 2014 și după 2014. E un război teribil”, a zis Viktoria.

„Fratele meu, fiind soldat, a mers imediat pe front pentru a apăra Patria”, a mai relatat aceasta.

Viktoria a povestit că, în pofida faptului că fratele ei era îngrijorat, el suna adesea pentru a o asigura că „totul va fi bine”.

Însă ea a relatat cu amărăciune: „S-a întâmplat un lucru groaznic, a sosit vestea morții lui. Totul era ca într-o ceață. Ce aveam să fac în continuare?”.

Moartea tragică a fratelui ei a dus la întâlnirea Viktoriei cu viitorul ei soț, tatăl Irynkăi.

„Într-o zi, m-a sunat Oleksandr Vasilyev. A vrut să vină la mormântul fratelui său de arme. Am vorbit cu el și am convenit că ne vom mai întâlni cu siguranță. A venit, ne-am cunoscut și atât. Am decis să ne căsătorim. A fost ceva neașteptat pentru toată lumea, pentru că tocmai ne cunoscusem”, a zis Viktoria.

„Ne-am căsătorit. Soțul meu era și soldat și mergea pe front de foarte multe ori. Puțin mai târziu, a venit pe lume Irynka, o fiică minunată. Pentru Irynka, tatăl ei a fost universul. Când Irynka avea 1 an, tatăl ei a decis să meargă să studieze la academia militară din orașul Liov”, a mai precizat aceasta.

Astfel, familia s-a mutat la Liov, în vestul Ucrainei.

„În fiecare zi, Irynka aștepta cu nerăbdare ca tatăl ei să vină acasă de la academie. Și când venea de la academie, se jucau până seara târziu. Tatăl ei o ținea mereu pe Irynka în brațe. Indiferent unde se aflau, acesta o lua în brațe. Chiar și la școală. Eu râdeam mereu, copiii erau cu rucsacurile în spate mergând la școală, în timp ce Irynka era ținută în brațe de tatăl ei”, a relatat Viktoria.

Viktoria, care s-a referit la Oleksandr prin diminutivul „Sashko”, a spus despre acesta că a absolvit cu onoruri Academia Națională a Forțelor Terestre.

Ea a adăugat: „Iubea foarte mult istoria. Îi plăcea foarte mult să citească. Era un om foarte inteligent. A fost un adevărat războinic. Nu și-a putut imagina viața fără armată. De la vârsta de 18 ani, a slujit și nici nu s-a gândit să-și schimbe profesia”. 

Și apoi viața s-a schimbat din nou radical începând cu februarie anul acesta, când Putin a ordonat trupelor sale să invadeze Ucraina.

„Când a început invazia pe scară largă, el a plecat dimineața în regiunea Kiev. Întotdeauna spunea să nu-mi fac griji pentru el. A avut grijă să o sune pe Irynka în fiecare zi pentru a avea grijă de ea. El a învățat-o cum să se comporte în timpul bombardamentelor și raidurilor aeriene. La începutul lunii martie, a promis că va veni acasă în curând. Pe 27 martie, se afla în regiunea Nicolaev. M-a sunat la prânz și mi-a spus foarte repede: ‘Sunt bine, dar s-ar putea să nu mai am semnal pentru câteva zile’. În acea zi și-a dat viața pentru Ucraina. Pe 28 martie, copilul nostru a plâns tot timpul și cerea să-și sune tatăl. Am încercat să o liniștesc pe Irynka că totul va fi bine, dar de fiecare dată ea repeta: ‘Sună-l pe tatăl meu, vreau să vină acasă!’. În dimineața zilei de 29 martie, am sunat una dintre rudele soțului meu și am întrebat dacă soțul meu a sunat-o. Apoi a venit șocul. Ea a spus un lucru groaznic: că Sasha nu mai este printre noi”, a relatat Viktoria.

Viktoria a povestit că a început să țipe.

„Țipete și isterie. Nu știam ce să fac, unde să fug. M-am recules și am repetat: ‘asta nu este posibil, el a promis că se va întoarce’. M-am dus imediat la spitalul militar, unde mi s-a spus că nu există informații despre moartea soțului meu”, a zis aceasta.

Ea a precizat că asta i-a dat speranță. Dar speranțele ei au fost năruite repede.

„După câteva ore, camarazii soțului meu mi-au spus că nu a fost o greșeală și că Sashko chiar nu mai e printre noi”, a spus Viktoria.

Viktoria a relatat că era disperată și refuza să creadă. Chiar și atunci când a fost adus trupul soțului, ei tot nu-i venea să creadă.

„Am venit în mormântul lui și nu mi-a venit să cred”, a mai zis aceasta.

Viktoria a relatat că după aceea ea și Irynka nu au mai dorit să vadă pe nimeni.

Dar într-o zi, micuța Irynka a decis că vrea să facă ceva.

„Într-o dimineață, fiica mea s-a trezit și a spus ‘Destul! Războiul continuă!’. Ea a zis aceste cuvinte: ‘Tata ne-a protejat. A murit, iar acum voi apăra Ucraina. Trebuie să-i ajutăm pe băieți și fete să-i alunge pe ruși din țara noastră’.”, a povestit Viktoria.

„Iar Irynka a început să caute o modalitate prin care să poată ajuta. A început să confecționeze coronițe de flori și să le vândă. Așa a reușit să adune bani pentru prima cameră cu termoviziune, care a fost oferită imediat batalionului soțului meu”, a zis Viktoria.

Viktoria a spus că Irynka nu s-a oprit aici. Acest rezultat promițător a încurajat-o să continue.

„Uneori mă uit la ea și nu știu de unde are atâta putere. În acest moment, visează să ajute cu mai multe tancuri și avioane”, a zis mama Irynkăi.

Micuța Irynka, care are acum aproape 2.000 de urmăritori pe Instagram, își vinde coronițele de flori pentru 100 de grivne ucrainene (2,71 de dolari americani / bucată). Mama ei i-a spus cu blândețe că armamentul e foarte scump, dar Irynka nu se descurajează și plănuiește chiar să scrie conducerii ucrainene.

Viktoria a spus că e de părere că Irynka va face față provocării și va strânge astfel suficienți bani pentru a cumpăra lucruri de care are nevoie armata ucraineană.

„Sunt sigură că tatăl ei și unchiul ei ar fi foarte mândri de ea”, a mai precizat Viktoria.

„Ea crede sincer că va reuși în ceea ce face, iar eroii noștri vor câștiga. Pur și simplu nu poate fi alt deznodământ, ea repetă acest lucru foarte des”, a zis aceasta.

„Ea își iubește tatăl foarte mult și îi vizitează în mod constant mormântul. Irynka comunică cu el și chiar îi pregătește mâncare și o pune lângă fotografia lui. Crede sincer că Dumnezeu va aduce înapoi pe fiecare Erou, iar toți oamenii vor fi fericiți”, a completat mama Irinkăi.

„Războiul m-a unit cu soțul meu, războiul mi l-a luat”, a conchis Viktoria. (sursa: Newsweek -Zenger News)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare