marți, aprilie 16, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneGermania a trimis în premieră avioane de luptă în zona Indo-Pacific, urmând...

Germania a trimis în premieră avioane de luptă în zona Indo-Pacific, urmând să zboare inclusiv în proximitatea Taiwanului

Pe fondul situației tensionate din strâmtoarea Taiwan, forțele aeriene germane au trimis pentru prima dată marți, 16 august, avioane de luptă în Asia, urmând să participe ulterior la exerciții în Australia. Avioanele în cauză vor zbura, de asemenea, în proximitatea Taiwanului, întreaga acțiune marcând cea mai mare desfășurare în străinătate de avioane militare germane de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Șase Eurofighter Typhoon germane au decolat luni seara de pe o bază aeriană din Bavaria, sud-estul Germaniei. Prima lor oprire a fost Singapore. Escadrila este programată să zboare în Australia pentru a participa la un exercițiu militar comun la care vor lua parte 17 națiuni și care se va desfășura de la sfârșitul lunii august până în septembrie.

https://twitter.com/DefenceAust/status/1559102645113180161

La sfârșitul lunii septembrie, escadrila se va îndrepta din Singapore spre nord. După vizitarea Japoniei și Coreei de Sud, avioanele de luptă vor începe o călătorie lungă înapoi în Germania și vor zbura pe parcurs „în spațiul aerian adiacent” al Taiwanului.

Pentru a îndeplini misiunea, care poartă numele de cod „Rapid Pacific 2022”, forțele aeriene germane vor folosi inclusiv patru avioane de transport A400M, ducând la 13 numărul total de aeronave care vor participa la respectivele exerciții militare. Astăzi, pe 16 august, e pentru prima dată de la înființarea forțelor aeriene germane, ce datează din 1956, când au desfășurat avioane în Indo-Pacific.

Forțele germane vor zbura prin spațiul aerian din apropierea Taiwanului într-un moment sensibil, când situația din strâmtoarea Taiwan este tensionată din pricina intruziunilor zilnice ale Armatei Chinei, pretextul Beijingului pentru aceste acțiuni fiind reprezentat de vizita efectuată la Taipei de președinta Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, în perioada 2-3 august. (sursa: Taiwan News)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare