vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneEducația în vreme de război. Câte școli ucrainene sunt pregătite să-și reia...

Educația în vreme de război. Câte școli ucrainene sunt pregătite să-și reia cursurile în regim tradițional

1 septembrie reprezintă în mod tradițional prima zi de școală în întreaga Ucraină. Însă, în noul an școlar, un număr semnificativ de copii ucraineni nu vor învăța în sistemul tradițional din pricina riscurilor de securitate. În ultima perioadă, Guvernul de la Kiev a inspectat școlile ucrainene pentru a se asigura că elevii vor avea parte de o securitate adecvată pe fondul războiului dus la scară largă de Rusia împotriva Ucrainei, prezentând în acest sens o serie de date.

Ministrul ucrainean de Interne a precizat că 5.700 de școli vor activa în regim homeschooling, 4.000 vor avea un sistem mixt, mai precis homeschooling alternat cu prezența fizică la cursuri, iar doar 3.000, din cele 12.800 de școli ucrainene, își vor desfășura activitatea în mod tradițional.

Ministrul ucrainean de Interne, Denys Monastyrsky a precizat că 80% din școli au fost verificate pentru a se analiza dacă îndeplinesc noile standarde de protecție împotriva bombardamentelor: adăposturile antibombe. Dintre școlile verificate, doar 41% au îndeplinit criteriile și au fost considerate pregătite pentru învățământul tradițional, cu prezență fizică. Deși acest număr reprezintă o creștere cu 400% față de acum cinci săptămâni, este încă insuficient.

Autoritățile locale sunt cele ce au primit responsabilitatea de a implementa noile standarde de securitate în sălile de clasă. Kiev, Liov și Cernăuți sunt cele mai bine pregătite regiuni ale Ucrainei, iar Poltava și Nicolaev se află la polul opus. (sursa: Kyiv Post)

„În prezent, aproximativ 41% din toate instituțiile de învățământ au posibilitatea de a începe educația în format tradițional”, a spus ministrul ucrainean al Educației, Serhiy Shkarlet

„Cei mai înalți indicatori de pregătire pentru procesul educațional în forma față în față se regăsesc în regiunea Liov – 83%, regiunea Cernăuți – 78% și orașul Kiev – 68%”, a adăugat acesta.

„Alte regiuni continuă să lucreze activ pentru a crea condiții adecvate și sigure în instituțiile de învățământ pentru învățarea offline”, a mai zis Shkarlet.

Ministrul ucrainean al Educației a precizat că școlile vor avea adăposturi și că directorii ar trebui să invite părinții în unitățile de învățământ în încercarea de a-i asigura cu privire la siguranța clădirii.

„Este foarte important ca părinții să aibă posibilitatea de a se asigura cu proprii lor ochi că le vor fi în siguranță copiii în instituțiile de învățământ”, a spus ministrul.

„De aceea, îndemn directorii școlilor să le ofere părinților posibilitatea de a vedea condițiile în se vor afla elevii în adăposturi în cazul unui semnal de ‘Alarma Aeriană’ și să fie în permanentă comunicare cu aceștia”, a completat acesta. (sursa: CNN)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare