joi, iunie 8, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneDoi spioni ruși care au încercat să se infiltreze în armata ucraineană...

Doi spioni ruși care au încercat să se infiltreze în armata ucraineană au fost arestați. Ce informații încercau aceștia să furnizeze Kremlinului

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a arestat doi spioni ruși care au încercat să se infiltreze în armata ucraineană.

Aceștia încercau să colecteze informații despre armele și munițiile pe care Occidentul le furnizează trupelor ucrainene. Pentru a îndeplini acest obiectiv, cei doi spioni au încercat să se alăture unităților de logistică ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit anchetei, e vorba despre doi localnici ai districtului Vyshgorod (regiunea Kiev), care au asistat trupele ruse pe parcursul ocupației temporare a unei părți a regiunii Kiev.

Cei doi au luat parte activ la așa-numita „filtrare”, etapă în care rușii voiai să îi identifice printre localnici pe patrioții ucraineni.

Ancheta a mai stabilit că agenții au torturat un băiat minor pentru că acesta ajutase armata ucraineană să identifice echipamentele și locațiile invadatorilor.

După eliberarea regiunii Kiev, cei doi indivizi au rămas în zonă și au continuat activitățile subversive împotriva Ucrainei.

Unul dintre spioni a mers într-o regiune învecinată, unde a semnat un contract cu Forțele Armate ale Ucrainei pentru a colecta și a transmite inamicului informații despre rutele de circulație și locația armelor occidentale. Celălalt a vrut să fie „chemat” în Armată dintr-una dintre comunitățile teritoriale din jurul Kievului.

Cu toate acestea, SBU a precizat că a urmărit cu atenție fiecare pas al celor doi spioni, le-a expus planurile și a documentat activitatea ilegală.

În timpul perchezițiilor la locuințele deținuților, anchetatorii au găsit:

  • componente pentru dispozitive explozive improvizate
  • dispozitive de comunicare pe care agenții le foloseau pentru a contacta „coordonatorii” ruși.

Într-un final, instanța a decis să-i plaseze pe cei doi în arest. Operațiunea a fost efectuată de Oficiul SBU din regiunea Kiev sub supravegherea procedurală a procuraturii aferente aceleiași zone. (sursa: Kyiv Post)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare