marți, aprilie 23, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneVicepremierul Ucrainei: "Nu dorim ca procesul de aderare la UE să fie...

Vicepremierul Ucrainei: „Nu dorim ca procesul de aderare la UE să fie birocratic! Angajamentul nostru față de principiile democrației e evident!”

Ucraina și-a îndeplinit aproape 70% din obligațiile care îi revin în temeiul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și este conștientă de necesitatea îndeplinirii tuturor procedurilor legale de aderare la UE, a declarat vicepremierul ucrainean pentru Integrarea Europeană și Euro-Atlantică, Olha Stefanishyna, adăugând totodată că țara sa dorește ca, până la sfârșitul anului, liderii europeni să fie clari cu privire la următorii pași pe care Ucraina îi are de urmat pentru a adera la Uniunea Europeană.

„Trebuie să înțelegem cât de lungă și dificilă va fi calea noastră către aderarea la Uniunea Europeană, nu numai în ceea ce privește negocierile. Chiar va trebui să îndeplinim componentele necesare aderării la UE. Avem energia și dorința pentru asta. Singurul lucru de care avem nevoie este reprezentat de claritatea politică în ceea ce privește pașii următori”, a spus Stefanishyna.

În acest context, ea a reamintit cuvintele președintelui Volodimir Zelenski potrivit cărora procesul de integrare europeană rămâne principala motivație a societății ucrainene, obiectiv care reunește peste 90% dintre ucraineni. De asemenea, aceasta a subliniat că perspectiva europeană dă energie Forțelor Armate ale Ucrainei, care, pentru a consolida viitorul european al țării lor, se află acum în prima linie a luptei împotriva agresiunii ruse.

„Nu dorim ca procesul de aderare la UE să fie birocratic. Desigur, ca stat, ne demonstrăm capacitatea de a parcurge cât mai mult posibil toate procedurile legale necesare referitoare la aderare, dar nu ne dorim ca politicienii și liderii UE să ducă acest proces către birocrație. Ținând cont de provocările cu care se confruntă Ucraina și de faptul că angajamentul poporului ucrainean și al Ucrainei față de principiile democrației este evident, precum și faptul că am îndeplinit aproape 70% din obligațiile prevăzute de Acordul de Asociere – toate acestea ne oferă posibilitatea de a spune că nu este necesar să plecăm cu evaluarea de la zero, ci este necesară luarea unor decizii politice. Și vrem să obținem o asemenea claritate politică până la sfârșitul anului”, a spus vicepremierul.

Reiterăm că, pe 23 iunie, șefii de stat și de guvern din Uniunea Europeană au aprobat decizia de a acorda Ucrainei statutul de candidat la UE. (sursa: Ukrinform)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare