joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneConsiliul ucrainean de Securitate Naţională susține că Dughina a fost ucisă de...

Consiliul ucrainean de Securitate Naţională susține că Dughina a fost ucisă de FSB, serviciile rusești plănuind desfășurarea unor noi astfel de atacuri

Moartea Dariei Dughina a fost organizată de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) și este „primul dintr-o serie de atacuri” ce ar urma să-i vizeze pe civili, a scris marți pe Twitter secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare din Ucraina, Oleksii Danilov.

„Sprijinul pentru război scade în Rusia. Kremlinul are nevoie de mobilizare publică. Este de așteptat ca FSB să organizeze o serie de atacuri teroriste în orașele rusești, urmând să existe victime civile în masă. Dughina este prima din această serie”, a precizat acesta.

„Spre deosebire de Rusia, Ucraina nu se află în război cu civilii”, a adăugat acesta.

Dughina, editorul unui site rusesc de dezinformare, a murit după ce o bombă plasată în mașina pe care o conducea a explodat sâmbătă seara la periferia Moscovei.

Rusia a dat vina pe serviciile speciale ucrainene pentru uciderea Dughinei, a informat luni TASS. Pe de altă parte, Ucraina a negat orice implicare în uciderea Dughinei, declarând că cele susținute de FSB-ul Rusiei nu reprezintă altceva decât o formă de ficțiune. (sursa: CNN)

Oficialii ucraineni au ridiculizat acuzația Rusiei potrivit căreia serviciile speciale ale Ucrainei au fost implicate în uciderea Dariei Dughina.

„Nu lucrăm în acest fel”, a declarat secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare din Ucraina, Oleksii Danilov.

O slujbă de pomenire a Dariei Dughina, în vârstă de 29 de ani, a avut loc marți la Moscova.

Se presupune că tatăl ei influent, Aleksandr Dughin, ar fi putut fi de fapt ținta atacului. Ideile sale expansioniste despre o nouă Rusie sau „Novorossiya” pe teritoriul ucrainean ar fi influențat anexarea Crimeei de către regimul Putin în 2014.

Președintele Putin a condamnat „crima ticăloasă și crudă” și i-a acordat postum Dariei Dughina „Ordinul Curajului”.

Tatăl ei, în vârstă de 60 de ani, a spus că Daria Dughina a fost ucisă cu brutalitate de inamicii Rusiei. Mai mult, Dughin a cerut din nou victoria Rusiei asupra Ucrainei.

La Kiev, secretarul Consiliului de Securitate și Apărare a precizat că Ucraina nu are nimic de-a face cu bombardamentul: „Avem sarcini mai importante pentru băieții și fetele noastre… FSB a făcut asta și acum sugerează că unul dintre oamenii noștri a făcut-o”.

Danilov a mai susținut că Rusia plănuiește o serie de atacuri pe propriul teritoriu, urmând să dea vina desigur pe forțe externe, ceea ce reprezintă o încercare de a mobiliza o populație al cărei sprijin pentru război e în scădere. (sursa: BBC)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare