joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneDisensiuni majore la Kremlin: Generalii cu experiență îl ridiculizează pe Șoigu, în...

Disensiuni majore la Kremlin: Generalii cu experiență îl ridiculizează pe Șoigu, în timp ce Putin a decis să-l tragă pe linie moartă

Reputația ministrului Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, în rândul soldaților și ofițerilor armatei ruse este la un nivel extrem de scăzut, iar președintele rus, Vladimir Putin, a decis să-l elimine pe acesta din sfera vectorilor de decizie, a transmis Ministerul britanic al Apărării pe parcursul celei mai recente actualizări a informațiilor despre situația din Ucraina.

„Recentele articole din mass-media rusă independentă susțin că, din cauza problemelor cu care se confruntă Rusia în războiul său împotriva Ucrainei, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, este acum scos pe linie moartă de conducerea rusă, comandanții operaționali informându-l direct pe președintele Putin despre cursul războiului”, se arată în raportul oficialilor britanici.

Potrivit Ministerului britanic al Apărării, Șoigu a încercat de multă vreme să scape de reputația de neexperimentat în domeniul militar, asta în contextul în care cea mai mare parte a carierei și-a petrecut-o în sectorul construcțiilor și în Ministerul Situațiilor de Urgență.

„Ofițerii și soldații ruși cu experiență îl ridiculizează probabil în mod constant pe Șoigu pentru conducerea sa ineficientă, dat fiind faptul că progresul pe care-l făceau trupele rusești a stagnat”, se mai spune în raport.

Înainte de declanșarea invaziei la scară largă asupra Ucrainei, președintele rus Vladimir Putin era într-o relație foarte apropiată cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. Au petrecut vacanțe împreună, au urcat pe munți și au vizitat taigaua siberiană (zona de pădure din nordul Rusiei).

Însă, pe 29 august, serviciile britanice de informații din domeniul Apărării au raportat că Șoigu a fost tras pe linie moartă. Concluzia este că, pe fondul problemelor cu care se confruntă Rusia în războiul său împotriva Ucrainei, Șoigu a fost probabil înlăturat, iar comandanții operaționali îl informează direct pe Putin despre progresul războiului.

Oameni apropiați de Statul Major al Forțelor Armate Ruse le-au transmis jurnaliștilor ruși de la instituția de presă Important Stories că „operațiunea specială” a mers prost, că blitzkrieg-ul din Ucraina a eșuat și că trupele ruse au suferit pierderi grele.

Putin a început să-l ocolească pe Șoigu, optând să discute cu generali care – spre deosebire de Șhoigu – au experiență militară directă în condiții de război, cum ar fi în Siria și în alte puncte fierbinți.

De asemenea, conform Important Stories, oficialii armatei ruse au confirmat că există o lipsă catastrofală de soldați și ofițeri pe front, ceea ce înseamnă că sunt resemnați că vor face progrese dureros de lente.

Pe 24 august, Șoigu a susținut că Rusia își încetinește în mod deliberat campania militară din Ucraina, pentru a reduce numărul victimelor civile. Ulterior, serviciile britanice de informații au raportat că declarația lui Șoigu a reprezentat „aproape sigur o formă deliberată de dezinformare”. (sursa: Ukrinform, Kyiv Post)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare