vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneCIA: Xi Jinping dorește ca armata sa să fie pregătită pentru invadarea...

CIA: Xi Jinping dorește ca armata sa să fie pregătită pentru invadarea Taiwanului în 2027

Directorul adjunct al CIA a atras atenția că liderul comunist chinez Xi Jinping dorește ca armata sa să fie pregătită să invadeze Taiwanul în 2027.

Corespondentul CNN pe teme de intelligence și securitate națională, Katie Bo Lillis, a precizat pe Twitter că directorul adjunct al CIA, David Cohen, i-a transmis că Xi dorește ca până în 2027 „să aibă capacitatea de a prelua controlul Taiwanului prin forță”. Cu toate acestea, David Cohen a menționat că serviciile de informații ale Statelor Unite nu consideră că Xi a ajuns deja la o decizie cu privire la momentul în care să lanseze o invazie.

Xi „a cerut armatei să-l pună într-o poziție în care, dacă ar vrea să facă asta, să o poată face”, a spus Lillis, citându-l pe Cohen. Oficialul CIA a mai precizat că liderul chinez încă preferă „să obțină controlul prin mijloace non-militare”, a scris corespondentul CNN pe Twitter.

American Military News a raportat că generalul Mark Milley, președinte al Statului Major al SUA, a precizat anul trecut, în Congresul american, că liderul comunist a transmis armatei chieze să-și intensifice modernizarea pentru a putea ocupa Taiwanul în 2027 și nu în 2035.

De asemenea, generalul american de vârf a subliniat că Xi dorește să aibă capacitatea în cauză, dar că nu a luat decizia de a lansa un atac. (sursa: Taiwan News)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare