vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneRăzboiul din Ucraina. Verdictul dat de un fost comandant NATO: Incompetența forțelor...

Războiul din Ucraina. Verdictul dat de un fost comandant NATO: Incompetența forțelor rusești a depășit toate așteptările!

Generalul în rezervă James Stavridis, fost comandant suprem al NATO în Europa, a subliniat duminică faptul că "incompetența" trupelor rusești a depășit toate așteptările pe parcursul războiului la scară largă dus de Rusia împotriva Ucrainei.

„Incompetența rușilor mi-a depășit așteptările. Pur și simplu nu au reușit să livreze logistică, un plan de luptă decent și trupe competente”, a declarat Stavridis pentru NBC.

Remarcile sale vin după o serie de progrese făcute de forțele ucrainene, inclusiv contraofensiva de la Harkiv, în urma căreia forțele rusești s-au retras săptămâna trecută din orașe-cheie precum Izium.

Ucraina a lansat, de asemenea, o contraofensivă pentru a recupera zonele pierdute din regiunea sudică Herson, unde, de altfel, la începutul acestei luni, a luat înapoi satul Vysokopillia.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat recent că, în urma contraofensivei lansate la începutul lunii septembrie, trupele ucrainene au recâștigat controlul asupra a aproximativ 4.000 de kilometri pătrați de teritoriu.

Generalul în rezervă James Stavridis a făcut comentarii similare în luna mai, când a subliniat „incompetența uimitoare” a armatei ruse în contextul în care în care apăruseră informații potrivit cărora un număr semnificativ de generali ruși au murit de la începutul invaziei rusești la scară largă.

„În istoria modernă, nu există nicio situație comparabilă în ceea ce privește moartea generalilor”, a spus Stavridis la acea vreme.

„Pentru a face o comparație, Statele Unite, în toate războaiele din Afganistan și Irak… în toți acești ani și în toate acele bătălii, niciun general nu a fost pierdut în luptă”, a continuat acesta.

Pierzând din avântul de pe câmpul de luptă, Rusia a început să vizeze puternic infrastructura civilă ucraineană, inclusiv prin lovirea rețelei de electricitate a Ucrainei, a declarat duminică Ministerul britanic al Apărării.

BBC a raportat joi, 15 septembrie, că Rusia a lansat rachete care au lovit un baraj din apropierea orașului ucrainean Kryvyi Rih, atac din cauza căruia casele au fost inundate, oficialii fiind nevoiți să evacueze unele zone. Zelenski a precizat că barajul „nu avea deloc valoare militară”.

De asemenea, trupele ruse au vizat recent centrale electrice.

Mykhailo Podolyak, un consilier al președintelui Zelenski, a declarat vineri pentru Interfax că atacurile rusești asupra centralelor electrice nu vor face decât să determine națiunile occidentale să ajute Ucraina cu arme mai performante.

Statele Unite urmează să furnizeze Ucrainei încă 600 de milioane de dolari ca asistență militară, cu obiectivul de a ajuta trupele ucrainene să-și continue operațiunile de contraofensivă. Pachetul de ajutor militar include arme, muniții și echipamente suplimentare din inventarele Departamentului de Apărare. Din februarie, atunci când a început invazia rusească la scară largă, SUA au trimis Ucrainei un ajutor militar în valoare totală de 15,8 miliarde de dolari.

În august, Stavridis a spus în timpul unui interviu acordat unui post de radio din New York că este de părere că Putin știe că „a făcut o greșeală” invadând Ucraina.

„Public, nu va admite niciodată asta. Niciodată! Va continua să propage această ficțiune că Ucraina este condusă de ‘neo-nazi’. Ridicol, evident”, a spus acesta. (sursa: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare