sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneUngaria, "călcâiul lui Ahile" al lumii libere. Orban pledează pentru ridicarea sancțiunilor...

Ungaria, „călcâiul lui Ahile” al lumii libere. Orban pledează pentru ridicarea sancțiunilor ce au fost impuse de UE împotriva Rusiei

Chiar în ziua în care dictatorul de la Kremlin, Vladimir Putin, a anunțat mobilizarea a 300 de mii de rezerviști pentru războiul contra Ucrainei, premierul ungar Viktor Orban a transmis partidului său de guvernământ, Fidesz, că UE trebuie să renunțe la sancțiunile impuse împotriva Rusiei, informează cotidianul proguvernamental Magyar Nemzet.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Zoltan Kovacs, a confirmat informația într-un răspuns trimis prin e-mail către Reuters.

Orban, un critic acerb al sancțiunilor impuse de UE asupra Rusiei pe fondul războiului la scară largă dus de Kremlin împotriva Ucrainei, a făcut miercuri precizarea amintită mai sus, pe parcursul unei întâlniri cu ușile închise a membrilor partidului său.

Magyar Nemzet l-a citat pe Orban spunând că sancțiunile UE au condus la creșterea prețurilor la gaze și a inflației, iar dacă aceste măsuri ar fi abandonate, prețurile gazelor ar scădea imediat cu 50%, în timp ce și inflația s-ar diminua.

Fără sancțiuni, Europa și-ar putea recăpăta puterea și ar putea evita o recesiune care se profilează, a mai precizat Orban, reiterând poziția sa anterioară conform căreia sancțiunile au afectat Europa mai mult decât Rusia.

Pe pagina sa de Facebook, Orban a postat o imagine de la întrunirea Fidesz, precizând în descrierea postării că „sancțiunile de la Bruxelles au împins Europa într-o criză energetică”.

În iulie, Orban a spus că UE „s-a împușcat în plămâni” prin sancțiuni economice greșite ce au fost impuse împotriva Rusiei, care, dacă nu sunt anulate, riscă să distrugă economia europeană. (sursa: Reuters)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare