joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneOperațiune FBI: Tentativa a doi medici americani de a oferi Guvernului rus...

Operațiune FBI: Tentativa a doi medici americani de a oferi Guvernului rus dosarele medicale ale unor persoane-cheie din Armata și Guvernul SUA a fost dejucată

Doi americani din Maryland, soț și soție, au fost puși sub acuzare după ce au încercat să furnizeze Guvernului rus dosarele medicale ale mai multor persoane-cheie din Guvernul și Armata SUA, potrivit unui rechizitoriu federal desecretizat.

Anna Gabrielian, o anestezistă care își desfășoară activitatea în Baltimore, împreună cu soțul ei, Jamie Lee Henry, maior și medic în armata SUA, ar fi furnizat „informații de sănătate identificabile individual”, care sunt protejate de legea federală, unui agent sub acoperire FBI care se dădea drept un angajat al Guvernului rus.

Atât Gabrielian, cât și Henry au fost arestați joi dimineață, potrivit biroului procurorului american din districtul Maryland. După ce s-au prezentat în instanță, aceștia au fost eliberați și plasați în arest la domiciliu, locația fiind acum monitorizată 24/7.

Potrivit rechizitoriului, Gabrielian a fost contactată în august de agentul sub acoperire – care pretindea că este un angajat al Ambasadei Rusiei – asta după ce Gabrielian contactase Ambasada Rusiei în urmă cu câteva luni pentru ca, atât ea, cât și soțul ei, să ajute Guvernul rus.

Conform rechizitoriului, în timpul unei întâlniri cu agentul sub acoperire într-un hotel din Baltimore, Gabrielian a precizat că este „motivată de patriotismul față de Rusia” și că vrea să se pună în serviciul Moscovei, chiar dacă asta înseamnă să riște închisoarea. De asemenea, ea i-ar fi zis agentului sub acoperire că soțul ei ar putea oferi informații despre modul în care armata americană înființează spitale în timpul războiului și despre pregătirea oferită armatei ucrainene.

Într-o întâlnire separată, Henry a susținut că „a căutat să se ofere voluntar pentru a se alătura armatei ruse după începutul conflictului din Ucraina”, dar nu a avut experiența de luptă necesară, transmite rechizitoriul. Henry are o autorizație de securitate la nivel „Secret”, se mai arată în rechizitoriu.

Gabrielian și Henry se angajaseră să furnizeze agentului sub acoperire informații medicale de la membrii armatei americane și familiile lor din Fort Bragg, unde Henry lucra ca internist, precum și de la instituția medicală în care Gabrielian lucra în Baltimore, spune rechizitoriul.

Rechizitoriul mai menționează că Henry a furnizat agentului sub acoperire în timpul unei întâlniri din august dosarele medicale ale unui ofițer al armatei americane, angajat al Departamentului de Apărare și ale soțiilor a trei veterani ai armatei, dintre care doi sunt decedați. Rechizitoriul mai susține că Gabrielian a conspirat pentru a furniza informații medicale ale „soției unui angajat guvernamental și veteran militar”.

De asemenea, Gabrielian a făcut planuri pentru ca ea, soțul ei și copiii lor să fugă în Turcia.

Într-o altă întâlnire, Gabrielian i-ar fi spus agentului sub acoperire că soțul ei era un „laș”, întrucât acesta era îngrijorat de încălcarea HIPAA – Legea americană privind portabilitatea și responsabilitatea asigurărilor de sănătate.

Totodată, ea i-a recomandat lui Henry să citească o carte din anii 1980 despre modul în care spionii ruși au fost instruiți și recrutați pe perioada Uniunii Sovietice, precizează rechizitoriul.

„Este despre mentalitatea de a sacrifica totul!”, i-ar fi spus Gabrielian agentului sub acoperire despre carte.

Henry i-a mai transmis agentului sub acoperire că, dacă SUA ar declara război Rusiei, „în acel moment, voi avea câteva probleme etice pe care trebuie să le rezolv”, potrivit rechizitoriului. (sursa: CNN)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare