joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneÎn Mariupol a fost demarată rusificarea elevilor. Ideile pe care profesorii sunt...

În Mariupol a fost demarată rusificarea elevilor. Ideile pe care profesorii sunt obligați să le impună copiilor

În orașul Mariupol din regiunea Donețk, profesorii au fost obligați de forțele rusești să țină ore speciale pe parcursul cărora să li se impună copiilor ideea că Mariupolul "a fost întotdeauna" un oraș rusesc.

Precizările au fost făcute pe Telegram de Petro Andriuschenko, consilier al primarului legitim al orașului Mariupol.

„Mariupol. În toate școlile, profesorii au fost obligați să petreacă timpul la clasă ‘vorbind despre lucruri importante’. Copiilor de toate vârstele urmează să li se spună că Mariupolul ‘a fost întotdeauna Rusia’.”, a precizat Andriuschenko.

Potrivit informațiilor acestuia, profesorii trebuie să susțină și că referendumul privind independența Ucrainei din 1991 a fost „ilegal”, în timp ce referendumul desfășurat de Kremlin în regiune, pe parcursul lunii septembrie 2022, ar fi „legitim” (mascarada scrutinului privind aderarea la Rusia – n.red.), însă „nu a fost recunoscut de Occidentul blestemat”.

Reiterăm că în orașul Mariupol s-a petrecut unul dintre cele mai grave dezastre umanitare în urma invaziei ruse. Orașul a fost aproape complet distrus ca urmare a bombardamentelor rusești. (sursa: Ukrinform)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare