joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterne"Reușita" lui Musk. Oficialii de la Kremlin se întrec în laude la...

„Reușita” lui Musk. Oficialii de la Kremlin se întrec în laude la adresa miliardarului după ce acesta a propus un așa-zis plan pentru pace

Miliardarul Elon Musk a reușit "performanța" de a fi aprobat frenetic de oficialii de la Kremlin, asta după ce a propus o așa-zisă strategie pentru pace pe fondul războiului din Ucraina, plan care ar include, printre altele, cedarea Crimeei către Rusia.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, actualmente vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, se numără printre oficialii ruși de rang înalt care au promovat public strategia miliardarului Elon Musk pentru pace.

Musk a postat luni pe Twitter un plan în patru puncte pentru pacea dintre Rusia și Ucraina:

  • Refacerea sub supravegherea ONU a referendumurilor înregiunile anexate. Rusia pleacă dacă aceasta este voința poporului.
  • Crimeea să facă parte oficial din Rusia, așa cum a fost din 1783 (până la greșeala lui Hrușciov).
  • Să fie asigurată aprovizionarea cu apă a Crimeei
  • Ucraina rămâne neutră.

Un sondaj care a însoțit tweetul a primit aproximativ 2,7 milioane de răspunsuri până marți dimineață, iar aproximativ 59% dintre respondenți au fost în dezacord cu Musk.

Alegerile din regiunile anexate Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson sunt considerate ilegitime de Occident, precum și de NATO.

„Bravo, Musk! Musk este demn de o promovare la următorul grad de ofițer. În următorul său tweet, ar putea spune ceva de genul ‘Ucraina este un stat artificial’.”, a scris Medvedev pe Telegram.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care susține că sondajul lui Musk a fost inundat de „roboți” care au influențat rezultatele, a spus că Moscova „a observat că abordarea lui Musk i-a făcut pe mulți să aibă insomnii în Europa, în Ucraina, în Polonia și în țările baltice”, a informat site-ul de știri Meduza.

„Este de fapt destul de pozitiv ca cineva ca Elon Musk să caute o cale spre rezolvarea pașnică a situației”, a mai zis Peskov.

„Spre deosebire de diplomații de carieră, Musk încearcă să găsească o cale spre a se ajunge la pace. Și atingerea păcii este complet imposibilă fără îndeplinirea condițiilor Rusiei. Multe dintre ideile lui Musk merită atenție”, a continuat acesta.

Musk a transmis la rândul său, pe Twitter, că un „atac al boților” a influențat rezultatele sondajului.

Pe de altă parte, senatorul rus Serghei Țekov a declarat pentru agenția de „presă” a Kremlinului, Tass, că este „absolut imposibil” ca Rusia să refuze rezultatele referendumului. El s-a concentrat în schimb pe comentariile lui Musk cu privire la Crimeea.

„Faptul că Musk încearcă să rezolve conflictul este normal, că el recunoaște fără echivoc Crimeea ca regiune rusă este normal”, a spus Tsekov, conform unei traduceri în limba engleză.

„Faptul că propune un referendum este propunerea lui, dar asta, sincer, este o utopie. Tocmai am organizat un referendum și acum ce, facem al doilea?”, a continuat Tsekov.

Luni, oficialii ucraineni au denunțat imediat sugestiile lui Musk.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat propriul sondaj pe Twitter, întrebând urmăritorii: „Care @elonmusk vă place mai mult?”, opțiunile de răspuns fiind „cel care sprijină Ucraina” și „cel care sprijină Rusia”.

Începând de marți după-amiază, 79% dintre cei peste 2,3 milioane de respondenți au ales „cel care sprijină Ucraina”. (sursa: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare